Zdeněk Godla: Z těžké životní situace se mezi známé české herce dostal úplně náhodou

Zdeněk Godla: Z těžké životní situace se mezi známé české herce dostal úplně náhodou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdeněk Godla je český herec romského původu, který před svou kariérou nevedl zrovna příkladný život. Jen jedna malá náhoda mu však obrátila život vzhůru nohama a v současné době mu hereckých rolí jen přibývá. Jak se k herectví vůbec dostal a jak se mu žije dnes? Čtěte dále!

Vězení, náhoda a rychlá cesta ke slávě

Než se Godla, rodák z Chomutova, poprvé dostal před kameru, nežil zrovna příkladným životem. Před více než dvaceti lety se totiž dostal do vězení za loupežné přepadení, které spáchal se svými kamarády. Přestože se prý v domě po vloupání jen napil vodky, byl odsouzen k pěti a půl roku za mřížemi. Samozřejmě to nebyla příjemná zkušenost, ale rozhodně se řadě věcí přiučil. Hlavně se ale zařekl, že už se tam nikdy nevrátí a začne úplně nový život, což se mu opravdu podařilo.

Hereckou kariéru sice nikdy neplánoval, ale nakonec mu přinesla štěstí. V době castingu k filmu Cesta ven totiž vykonával veřejně prospěšné práce v Chomutově a všiml si ho díky tomu režisér Petr Václav, který mu ve svém filmu nabídl roli. Godla nabídku přijal a ukázalo se, že mu herectví opravdu jde. Zahrál si proto ještě ve filmech Nikdy nejsme sami a Skokan. Proslavil se však až rolí cikána Franty v seriálu Most!, který byl naprosto nečekaným úspěchem.

Seriál měl obrovský divácký ohlas a z Godly se tak přes noc stala herecká hvězda. Štěstí a náhoda tedy v jeho životě hrají obrovskou roli.

U filmových a seriálových rolí to nekončí

Po úspěchu Mostu! se už další nabídky jen hrnuly. Dostal roli v Ordinaci v růžové zahradě, seriálu Rapl nebo ve filmech Štěstí je krásná věc a Případ mrtvého nebožtíka. Navíc dostal nabídku hrát v dramatické televizní minisérii Stockholmský syndrom, ale roli odmítl, protože se bál, že by drsný příběh psychicky nezvládl. Letos se objevil v seriálu Ochránce nebo v dánském dramatu Marco. Nyní pracuje na připravovaném filmu Bastardi 4: Reparát a také se účastní jedenácté řady oblíbené taneční soutěže StarDance, která se vysílá každou sobotu večer.

Jak nyní žije?

V současné době je Godla jako na roztrhání, nové nabídky přicházejí ze všech stran, a to i na role do zahraničních filmů. Nyní se navíc věnuje tanečním tréninkům kvůli StarDance, které mu nepochybně dává zabrat. Časopisem The Hollywood Reporter byl navíc podle Čsfd přirovnáván k slavnému herci Ericu Banovi. Má se tedy čím chlubit a snad bude ve své kariéře stoupat jen výš a výš.

Kromě toho je také přes 20 let ženatý a má tři děti.

 

Zdroje: