Zajímá vás, jak se točil seriál Vyprávěj? Tady je pár perliček z natáčení

Zajímá vás, jak se točil seriál Vyprávěj? Tady je pár perliček z natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ó Evo, nebudu ti lhát! Seriál Vyprávěj patří bezesporu k nejúspěšnějším projektům České televize. Natáčení probíhalo několik let, a tak není nouze o zajímavé historky a fakta z jeho průběhu.

Na začátek trocha statistky

Ačkoliv se to nezdá, jelikož hlavních postav v seriálu zas tolik není, na natáčení první série seriálu se vystřídalo 225 herců a přes 4 000 komparzistů. Na tvorbě seriálu, máme na mysli všech sérií, se podílelo 10 scenáristů a v průměru trvalo 6 dní natočit jeden díl.

Neplánovaná těhotenství

Je skutečně zajímavé, že veškerá miminka, která se od začátku do konce v seriálu narodila, byla neplánovaná. Začíná to Honzíkem, pokračuje to Lucinkou Veroniky a Jardy a ani Karlova dcera Zuzka, která byla zrovna ve třeťáku na gymplu, si jistě miminko hned nepřála. Ani později se žádné dítě nenarodilo plánovaně. Jestli je to náhoda nebo záměr scenáristů, to už ale nevíme.

Pro Radoslava Brzobohatého to byla poslední klapka

Pan Brzobohatý ztvárnil v seriálu postavu Františka, přítele babi Běty. Společně všem dokázali, že láska kvete v každém věku. V seriálu zemřel František dříve. Ve své poslední epizodě se rozloučil s Bětou a následně zemřel. Den na to zesnul i sám herec.

Vyměníme starou kuchyň za novou

Shánění rekvizit určitě nebyl žádný oříšek, vzhledem k tomu, kolik dobových předmětů bylo zapotřebí. Když tvůrci hledali vhodnou kuchyňskou linku do bytu, moc se jim nedařilo. Nakonec dostali tip na domácnost, kde takovou linku mají a s původními majiteli se domluvili, že když jim vybavení jejich kuchyně dají na natáčení, že jim postaví zbrusu novou kuchyň.

Syn starší než máma

Obsazení hlavních postav se v seriálu neměnilo, a tak se stalo, že malý Honzík nakonec maminku nejen přerostl, ale i přestárnul. Poslední představitel Honzy Dvořáka byl totiž Matěj Hádek, který je ve skutečnosti o 9 let starší než Andrea Kerestešová, která hrála jeho maminku Evu. Věkových nesrovnalostí bylo ale v seriálu více. Dokonce samotní manželé Dvořákovi mezi sebou měli rozdíl 12 let.

Babička Jana herečkou?

V díle s názvem Horův nemanželský syn jsou Zuzka s Milenou v kině, kde je na zdi vidět plakát na film Půl domu bez ženicha z roku 1980. V tomto snímku hrála i Veronika Freimannová, představitelka babičky Jany Dvořákové.

Zdroje článku: