You die: Filmová novinka, ve které je zabijákem aplikace na chytrém telefonu

You die: Filmová novinka, ve které je zabijákem aplikace na chytrém telefonu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli vraždící aplikaci byste nikdy neměli dát svůj smartphone z ruky: Objevil se první traileru nového thrilleru „You Die“, ve kterém vede zlověstná aplikace přímo k smrti, pokud ji nedokážete nainstalovat na mobilní telefon někoho jiného.

Nový děj a hned několik režisérů

Jednoho dne objeví studentka Asia (Erica Landolfiová) na svém smartphonu podivnou aplikaci, kterou ji tam zřejmě někdo nainstaloval za jejími zády. Tato aplikace zpočátku vypadá jako jednoduchá hra s rozšířenou realitou, ale Asia brzy objeví strašidelný fakt: Pokud používá fotoaparát smartphonu prostřednictvím aplikace, dokáže vidět mrtvé. Na displeji se také zobrazí odpočet: Pokud se Asii nepodaří stáhnout aplikaci do telefonu někoho jiného, do 24 hodin zemře.

Mimo velice slibný děj je nejzajímavější, že na tomto filmu pracovali hned tři režiséři, a to Italové Alessandra Antonaci, Daniele Lascara a Stefan Mandala, kteří se společně specializují na horory. Film „You Die“ oslavil světovou premiéru již v roce 2018 na festivalu hororů „Screamfest“, kde získal pozitivní ohlas.

Inspirace z Asie

Je pravda, že na první pohled ani trailer, ani premisa filmu neslibují zcela nové nápady. Aspoň ne pak, když se koukneme do Asie. „You Die“ se zdá být založen na známých asijských žánrových klasikách, jako jsou „Ring“, „Clona“ nebo „Puls“, které se již na přelomu tisíciletí zabývaly záhadností telefonních aplikací a médií.

Film se v červenci dostane na streamovací platformy a v srpnu na DVD a Blue-Ray.

Zdroj: