Výměna manželek: Další osudy podivné rodiny ze Žižkova, které bohužel zkušenost z natáčení oči neotevřela

Výměna manželek: Další osudy podivné rodiny ze Žižkova, které bohužel zkušenost z natáčení oči neotevřela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po odvysílání epizody rodin z Náchoda a z pražského Žižkova se na sociálních sítích hodně debatovalo o smutné situaci dětí z rodiny Věry a Martina. Už během natáčení to nevypadalo na to, že by pár chtěl něco měnit, a jejich účast byla zřejmě motivovaná pouze penězi.

Dostaveníčko u Nikoly a Jirky

Pro účastníky z Náchoda je v rodině na prvním místě výchova dětí, což zmiňovali už na začátku Výměny. Svůj život přizpůsobili dětem, volný čas organizují tak, aby si s dětmi užili zábavu.

Pro Jirku to byla zajímavá zkušenost, jak sám s odstupem několika měsíců řekl. Nikola měla jiný názor.

To bylo něco tak neuvěřitelného, že to už nikdy nechci zažít,

prohlásila na kameru.

Nikola byla první účastnicí Výměny manželek, která se před 17 lety objevila v pořadu v pozici dítěte, a tak mohla obě účasti srovnávat. Jako dítě to prožila úplně v klidu, protože věděla, že je to jen na pár dní a máma se jí vrátí. Navíc měla štěstí na dobrou náhradní maminku.

V pozici matky už to pro ni bylo mnohem horší, protože nechávala doma své děti a nevěděla, kdo k nim přijde. Přestože věděla, že Jirka se o ně postará a ochrání je, stejně o ně měla velký strach.

Problém v rodině Věry a Martina vidí ve Věře. Martin podle ní snahu má, ale doma bohužel vládne Věra, která se snaží děti odbít jen nejnutnější péčí a vymlouvá se na nedostatek času. Jirka na kameru prozradil, že i během Výměny Věře hodně chutnalo pivo. Začala s popíjením hned po obědě a každý den vypila 4-5 piv. Tvrdý alkohol před ní schoval, nechtěl, aby byla vyloženě opilá.

Její péči o děti i s odstupem času oba zhodnotili jako zanedbávání. Nepochopili ani to, proč má v malém bytě tolik zvířat, které zabírají místo, krmení stojí peníze, které by se hodily na věci pro děti a i čas, který zvířatům věnují, by mohli využít lépe. Nikolu mrzelo, že děti vlastně nic neměly. Chybělo tam oblečení i hračky. Na potřeby dětí prostě nebyly peníze.

Rozhovor s Věrou a s Martinem

Martin se moc ke slovu nedostal. Věra se pochlubila, že se vzali. Jinak je v žižkovském bytě vše při starém. Stůl, u kterého by si rodina mohla společně sednout, stále chybí. Věra přiznala, že jí už několik lidí doporučilo logopeda pro Elišku, ale ona to přece musí vědět nejlépe, co je pro dceru dobré. Podle ní mluví skvěle a žádnou odbornou pomoc nepotřebuje. Bohužel ani ty pohádky jí nikdo nečte, protože to přece není potřeba.

Na dotaz moderátorky, která se ptala, zda by méně zvířat v malém bytě nepomohlo třeba k většímu volnému prostoru a k ušetření peněz, se Věra nechala slyšet, že své miláčky dávat pryč nebude.

Je to trochu smutný příběh, protože divák se může zlobit, ale to je také to jediné, co může dělat. Korunu tomu nasadil Martin, který se rozhodně nebrání další Výměně manželek, ale chtěl by nějakou hodně extrémní výměnu. Nikola byla moc klidná. Ten by potřebovat nějakou sekernici, která by ho probrala!

Zdroje článku: