Virus X (2010), film plný klišé, nebo brutální horor? Posuďte sami

Virus X (2010), film plný klišé, nebo brutální horor? Posuďte sami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Virus X (2010) je jeden z hororových filmů, který vám může mírně připomínat dnešní takzvanou „koronavirovou dobu“. Milionářka Danita Herrington chce záměrně vytvořit světovou epidemii. Jak se však režisér popral s natočením tohoto filmu? Posuďte sami, zda jsou hororové více recenze na tento film, nebo děj samotný.

Za vším stojí žena

Milionářka Danita Herrington, kterou si zahrála Sybil Danning, má v hlavě velký plán. Chce vytvořit světovou epidemii nevídaných rozměrů, a proto si najímá doktora Gravamena a zasvěcuje ho do svého plánu. Chce po něm, aby vytvořil rychle se šířící virus, známý jako prasečí chřipka. Ten to však nemůže zvládnout sám, a proto najímá skupinu vědců, které nechá v domnění, že hledají lék na tuto nemoc.

Vědci si myslí, že vytvářejí protilék

Vědci netuší, že jejich skutečný plán je především zintenzivnění už známého virusu, aby měl ještě smrtelnější účinky. Danita Herrington se neštítí ničeho, a na testování už zjištěných poznatků používá přímo lidi, které jí násilím vozí Jerron. Všechny plány však naberou rychlý zvrat, když jeden z testovaných lidí uteče a dostane se do místnosti, kde pracuje celá skupina vědců.

Skutečnost je úplně jiná

Díky tomu vědci odhalí pravý důvod, proč zde pracují. Snaží se nemocnému pomoct, a proto se všichni shluknou kolem něho. Toto však byla jejich zásadní chyba. Jerron se snaží, aby vědci nemohli mluvit na veřejnosti, co se děje, a proto všechny postříká krví nemocného. Tím všechny nakazí a zamkne je v laboratoři. Všichni zamčení si uvědomují, že mají pouze pár dnů života a vědí, že jediný jejich záchrana je najít rychle fungující vakcínu.

Harris byl režisér, scénárista a kameraman v jedné osobě

Tento Sci-Fi horor natočil v roce 2010 režisér Ryan Stevens Harris. K filmu vytvořil také scénář. Mimo Sybil Danning si zde zahráli například Dylan Vox, Dave Vescio, Donoziano Arcangeli, Joe Zaso nebo Bo Burroughs. Ohlasy na horor však nejsou dobré. Nejvíce si lidé brali na mušku režiséra Harrise. Jeden z diskutujících dokonce prohlásil „Když pánbůh rozdával filmařský talent, režisér Harris přišel pozdě, nebo spíše nedorazil vůbec“.

Recenze jsou poněkud drsné

Na ČSFD tento snímek dostal velmi špatné hodnocení. Má pouhých 18 procent. Pro některé je v něm spousta klišé, pro jiné jsou některé scény velmi brutální. Herecké výkony jsou kritizovány nejméně. Nemusí však být úplně od věci se na tento film podívat, protože v něm můžete nalézt mírnou spojitost s dnešní dobou, kdy světem hýbe koronavirová infekce, a také na ni zatím není vhodná vakcína.

Sami posuďte, do jaké míry je tento horor pouze filmový brak, nebo zda je režisér nadčasový. Americký horor Virus X možná nenadchl spoustu lidí, ale vám se může líbit.