Proč si Vilma s Aničkou nikdy nepotykaly?

Proč si Vilma s Aničkou nikdy nepotykaly?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pozorný divák Ulice si nemůže nevšimnout, že si Anička Lišková stále vyká s Vilmou Nyklovou. A to i přesto, že ty dvě se v práci potkávají takřka denně. Čím to jen může být? 

Anička s Vilmou si stále vykají

Aničku i Vilmu dělí podstatný věkový rozdíl, který může stát v tom, že si ty dvě ještě nepotykaly. Podle etikety slušného chování by měla tykání Aničce nabídnout Vilma. Ta je od Aničky nejen o dost starší, nýbrž je i její šéfkou, i když ne úplně v pravém slova smyslu. Kromě Vendulina bistra Anička pro Nyklovy pracovala už i v pekárně. Právě tam se stal incident, při kterém Vilma Aničku nařkla, že něco ukradla.

Dlouhou dobu to Anička nemohla přenést přes srdce, protože právě ona patří k těm, kteří by nikdy nic neukradli. O to větší ostuda to byla, když se pak ukázal pravý viník a Vilma zjistila, že Aničku obvinila neprávem. Celá záležitost byla velice bolestivá, přesto se přes ni všichni zúčastnění časem dokázali přenést. Anička k Vilmě nijak nezahořkla. Ale možná právě toto je důvod, proč si Vilma s Aničkou neustále vykají. 

Ač spolu pracují nikdy si Anička s paní Nyklovou nepotykala, Zdroj: TV Nova

„Anička si mimo jiné také uvědomuje, že Vilma nepatří k těm nejdůvěryhodnějším osobám. Proto si nejspíš ani nebere osobně to, že jí Vilma tykání nikdy nenabídla. Za odstup, který vykání poskytuje, je nakonec i ráda.” 

Moc témat k hovoru Anička s Vilmou nemají

Přestože jsou v denním kontaktu, je vidět, že hlubší téma k hovoru spolu Anička s Vilmou nemají. Je to možná i tím, že má Anička mnohem rovnější pohled na svět. Vilma se většinou jen vyžívá ve strastech ostatních a umí jen pomlouvat.

Teď jí v žaludku leží Kateřina Dubovská, se kterou má velký konflikt. Na rozdíl od ní se Anička snaží ve všech vidět do dobré. Má tu povahu na to, aby trávila svůj volný čas s dětmi v dětském domově a dala jim kousek sebe. Oproti Vilmě je Anička velmi podnikavou a samostatnou ženou, která umí žít. Vilma jen visí na Lumírovi a teď mu mimo to i šlape po štěstí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text