Venca ze Slunce, seno, jahody by si v pokračování filmové série rád opět zahrál

Venca ze Slunce, seno, jahody by si v pokračování filmové série rád opět zahrál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Broněk Černý, pro televizní diváky známý jako Venca Konopník za Slunce seno, letos oslavil 59. narozeniny. Od natáčení uběhlo více než 30 let a Venca se změnil téměř k nepoznání. Jak dnes žije a vypadá? Čtěte dále!

Herecký začátek

Broněk Černý herectví nikdy nestudoval a dostal se k němu pouhou náhodou. V jeho dvaceti dvou letech se tedy objevil na konkurzu, kde vybíral Zdeněk Troška herce do filmu Slunce, seno, jahody (1983). Broněk se Troškovi tak zalíbil, že ho obsadil hned do jedné z hlavních rolí. A jeho první role byla na světě! Po známe trilogii Slunce seno bychom ho ale asi jen těžko v televizi hledali.

Nějakou dobu se totiž věnoval jen divadelnímu herectví a vystupoval v zájezdovém divadle Heleny Růžičkové. Naposledy jsme ho mohli vidět ve filmu Kameňák (2003), kam ho znovu vybral právě Zdeněk Troška. Poté už se však hereckou dráhou nikdy nevydal.

Řidič kamionu a otec dvou dětí

Když přišel na to, že herectví pro něj nebude to pravé, stejně jako jeho kolegyně Veronika Kánská (Blažena), se začal více věnovat sobě a své rodině. Nyní je ženatý, má dvě děti – Terezu a Ondřeje a pracuje jako řidič kamionu. Se svou rodinou žije ve Strakonicích, kde se narodil.

Broněk Černý na natáčení sice vzpomíná s velkou láskou, ale o slávu nikdy nestál. Toho, že se vzdal herecké kariéry, rozhodně nelituje, je ale rád, že po něm na světě zbyde tak nádherná památka. Také přiznal, že kdyby se točilo pokračování, prý by vůbec neváhal a do role by se rád vrátil.

Zdroj: