Letošní vánoční nadílka z Netflixu VIII

Letošní vánoční nadílka z Netflixu VIII
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud už máte pocit, že je ve filmech těch dobrosrdečných Santů nějak moc, tak pro vás máme jednoho Santu, co neváhá vytáhnout pistoli a střílet, jako by mu šlo o život. A ono půjde! K tomu je navíc nerudný a věčně navztekaný a práce už ho nebaví.

Tlusťoch

  • USA, 2020

Komedie plná černého humoru pochází z tvůrčí dílny dvojice Eshoma a Iana Nelmse a v hlavních rolích si zařádili Mel Gibson, Walton Goggins a Marianne Jean-Baptiste. Natáčelo se v Kanadě a protože jde o snímek, který boří představu o dobrosrdečném dědečkovi, který miluje děti a sušenky, reakce diváku byly rozporuplné.

Dějová linka

Chris Cringe žije se svou ženou Ruth na Aljašce a provozuje Santův obchod s vánočními dárky. V poslední době se mu ale podnikání hroutí, protože děti zlobí a jsou zlomyslné, a tak místo krásných dárku dostávají do punčochy uhlí.

To je přesně případ bohatého a rozmazleného chlapce Billa Wenana. Nevychované dítě to ovšem nenechá jen tak a najme si v návalu vzteku na Chrise nájemného vraha Jonathana Millera, aby ho zabil. Miller si z poštovního úřadu zjistí Chrisovu adresu, kam každý rok miliony dětí z celého světa posílají dopisy s přáním, co by chtěli na Vánoce dostat za dárky. A vydává se do místa zvaného North Peak, kde má Chris farmu. Chris ale není žádný strašpytel a vrahovi se postaví. Přestože schytá pár ran, je vlastně nesmrtelný, takže se ze zranění vylíže. Vraha nakonec zastřelí Ruth. Uzdravený Chris se rozhodne sjednat mezi dětní pořádek a začne u darebného Billa.

Divácké ohlasy film označily za divný, ale zábavný.

Vybíráme od kritiků:

Film odráží nejhorší instinkty moderní doby. Ukazuje, jak sobectví a nemorálnost mohou vést k násilným výsledkům.

Herecká práce

Gibson je samozřejmě skvělý, a to hlavně proto, že to hraje tak upřímně. Nikdy se nesměje a působí jako člověk, který nese na zádech celou tíhu světa. Stejně září v roli zabijáka i Goggins. Jejich vzájemné „škádlení“ je v celém filmu to nejzábavnější. Třešničkou na dortu je vztah mezi Chrisem a jeho starostlivou ženou, která mrzutého Santu opečovává s upřímnou láskou.

 

Zdroje: