Václav Kopta z Ulice oslaví dnes narozeniny

Václav Kopta z Ulice oslaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Píše se podzim 2014 a do Ulice míří Rudolf Hložánek, aby urovnal vztah svého bratra Antonína Hložánka, který to má opět nahnuté se svou trpělivou ženou Mirkou.

Objevil se v ní celkem nedávno, a to v souvislosti s pohřbem Světlany Nyklové. Aktuálně se herec v Ulici už neobjevuje.

Rudolf Hložánek si v Ulici získá srdce kadeřnice Simony

S postavou Rudolfa Hložánka, kterou v už v roce 2014 v Ulici ztvárnil herec Václav Kopta, úzce souvisí postava kadeřnice Simony. Ta má v Ulici na chlapy smůlu a vypadá to, že každý, koho potká, je buď srab, který se bojí zodpovědnosti, nebo jen lhář, který se bojí závazků. Aby dobrák Simona nepřišla o své iluze úplně, poslali k ní scénáristé muže snů.

Rudolf Hložánek si sice se Simonou do noty ihned nepadne, když však ledy trošku povolí, začnou se ti dva seznamovat a ukáže se, že jsou kupodivu stejná krevní skupina. Ale to už maličko předbíháme. Handicapovaný Rudolf Hložánek se v Ulici objevuje primárně proto, aby zachránil zadek svému bratrovi Tondovi, který prochází manželskou krizí.

Jednu dobu to totiž Tonda táhl zároveň se svou ženou Mirkou a zároveň s kadeřnicí Simonou, které sliboval, že se s Mirkou rozvede. Po této aférce už Mirka ztratila trpělivost a Tondovi před nosem zamávala rozvodovými papíry. Jedinou jeho možností bylo na pomoc přivolat Rudolfa, kterého Mirka měla vždy velmi ráda. A tak Rudolf Tondovi přislíbí, že s Mirkou promluví a že se pokusí zachránit jeho manželství. 

Rudolf Hložánek opraví, na co sáhne 

Když je chlap aspoň trošku pohledný, charismatický, rovný a umí opravovat věci, bere ho žena všemi deseti. Přesně takový chlap se před životem zklamanou Simonou objevil a ona nevěděla, co si s ním počít. Na jednu stranu byla ukřivděná z chování jeho bratra Tondy, se kterým chvíli randila. Právě i kvůli němu nedávala Rudolfovi žádnou šanci.

Václav Kopta, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vždyť to byl bratr toho lháře, kterému tolik věřila! Jenže jak se později ukázalo, Rudolf Hložánek byl z úplně jiného těsta. Nebyl tolik upovídaný a galantní jako jeho bratr Tonda, ale tomu, co řekl, se dalo věřit. Simonu podržel v nejedné nelehké situaci. Problém mezi těmi dvěma nastal ve chvíli, když začala Simona Rudolfovi pomáhat a litovat ho. Rudolf Hložánek totiž v práci na železnici utrpěl vážný úraz, který mu vážně poranil páteř a nohu a do smrti ho upoutal k holím.

Ačkoliv byl Rudolf vcelku klidným člověkem, když jej druzí začali litovat, dokázalo ho to pořádně rozčílit. To si ale se Simonou vyříkali, aby později mohli žít svou pohádku. A tak si Rudolf Hložánek jednou Simonu odvezl ve svém starém vojenském veteránu, aby s ní mohl žít šťastně až do smrti. A tím jeho dějová linka v Ulici skončila. 

Zdroj článku:
  • autorský text