Drbárna ze ZOO: Klub otrlých diváků. Adam je pryč a Sid panikaří

Drbárna ze ZOO: Klub otrlých diváků. Adam je pryč a Sid panikaří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože včera Sid Adamovi lhala, že musí náhle k rodičům, a proto s ním nemůže odjet na romantický pobyt, do nového dne se probudila opět s jistotou, že je Adam mužem jejího života. Jenže v práci Adama nenašla a nikdo nemá tušení, kam se ztratil. V ZOO mají asi hodně volnosti, pokud jde o docházku.

Celou epizodu tak bude Sid jen fňukat a vytvářet teorie o tom, že Adama někdo unesl, že ji Adam opustil, nebo se dokonce rozhodl spáchat sebevraždu, protože je vážně nemocný. Možná je ale tou vážně nemocnou Sid, a tak by měla vyhledat lékařskou pomoc.

Viky jásá, že se její obrazy z mechu, který chodí sbírat do lesa, tak dobře prodávají. O synovi už není v jejím životě ani zmínka. Zřejmě ho opět někde odložila, aby jí nepřekážel v jejím uměleckém tvoření. Rokl, který z nějakého důvodu dělá Viky manažera, vysvětlil Filipovi, že chodit na mech do lesa není úplně nejlepší způsob k tomu, jak začít podnikat. V takovém množství nemůže z cizího lesa mech odnášet.

Filip to sice později řekl i Viky, ta však zjistila, že v obchodě by za mech musela platit, a tak raději znovu vyrazí i se svým věrným „Pátkem“ do lesa. K její smůle však narazí na hajného, který jí dá pěkně mastnou pokutu. Pro Filipa je to pozitivní, protože se alespoň poučila, že krást se nemá. Ani mech!

Sid a Viky ovšem nejsou jediní zoufalci

Když jde Katka kolem popelnic u domu, jedna z nich exploduje. Samozřejmě nejde o opravdový výbuch, při kterém by se tělo popelnice roztrhlo, ale nějaký silvestrovský dělobuch nadzvedne víko popelnice, ozve se rána a vyletí pár kousků papíru. Katka se lekne, zakopne a upadne. Pohotový Charlie jí hned zachrání život. Je přesvědčený, že jde o práci starosty Bavora, který (opět) dostal zálusk na pozemek, na němž má Katka útulek.

S notnou dávkou zloby hned běží za starostou, aby hájil čest a chránil majetek své dámy. A starosta má z jeho hrozby nahnáno. Přece jen není dobré podceňovat největšího mafiána ve městě, kterým Charlie je!

Když krátce poté vedle Bavora spadne při chůzi městem pěticentimetrový květináč z okenního parapetu, má jasno. Charlie ho chce zabít! Vylekaný starosta hned běží k Charliemu domů a slibuje mu věrnost do konce života a spolupráci při chytání takových lotrů, mezi které patří i Polák. Určitě to byl on, kdo nastražil smrtelnou nálož do popelnice.

Snadné to nemají ani dvojčata Tereza a Izabela. Jejich otec se náhle zjeví u podnikatelek v kuchyni a potřebuje půjčit 35 tisíc. Prý mu to holky dluží. Takové peníze ale dvojčata nemají. Otec je však neodbytný. Co tak kdyby ho prostě jen nepustily do bytu, anebo řekly Robinu Hoodovi, se kterým bydlí, že je otec vydírá? Ale ve fantasy světě to tak nechodí. Holky tedy rozbijí pokladničky a dají hodnému taťkovi všechny peníze, které mají. Dokonce zajdou i za Viky, jestli by se nepřidala. Ta však musí šetřit na mech, takže nemá v úmyslu otce sponzorovat. Otec tedy musí přitvrdit. Dojde za Izabelou do baru a hrozí, že Vojtovi vyzradí nějaké strašné tajemství.

A sladká tečka nakonec

Machyánová se rozhodla, že by to mohla zkusit na Kodyma. Sice je ženatý, ale tak chlap jako chlap, děti potřebují otce. Kodym má ale zrovna doma peklo, protože se chtěl stát hudební hvězdou, a tak nechce manželku dráždit tím, že si vyjde s největší stíhačkou ze ZOO. Sylva tedy dostane košem, což si nechce nechat líbit. Tak se k ní nikdo chovat nesmí!

Markéta, která je nyní právničkou v ZOO, upozorňuje Lubora, že by se to mělo řešit. Mladá žena asi po večerech kouká na americké seriály, a to ovlivňuje její úsudek. Musí konat. Machyánová by mohla celý případ dovést k soudu jako sexuální harašení (ale čí?). Lubor se nechce dohadovat, a tak dává Markétě volnou ruku. Těžko říct, co následovalo poté, protože to zůstane divákům utajeno. Markéta je však otřesená, co za lidi pracuje v ZOO. Začíná také pochybovat o tom, zda ona, světice, je pro takovou práci vhodná.

Zdroj článku:
  • autorský článek