Aktuálně z Ulice: Po kom Štěpánek hází očkem?

Aktuálně z Ulice: Po kom Štěpánek hází očkem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub Štěpánek je nejnovější posilou Ulice. Mladý spisovatel potřebuje konzultovat scénáře ke kriminálnímu seriálu, aby byl co nejreálnější, a tak logicky vstoupí do života Karle Marečkové. Nepřeroste však jeho profesionální zájem v něco hlubšího?

Jakub chce pořádný adrenalin, a tak ho dostane!

Jakub, jehož hraje Jan Mansfeld, čerpá inspiraci pro své psaní z pestrých životních příběhů a zkušeností celé Marečkovic rodiny. Sblížil se hlavně s Věrkou, jíž coby mentor pomáhá s jejími vlastními pokusy o tvůrčí psaní, a samozřejmě s Karlou, která mu zdrženlivě poskytuje cenné konzultace ke kriminální práci.

Jakub ale touží po autentičtějším zážitku a chce se dostat přímo na kriminálku, což se mu povede díky Karle, která se za něj přimluví u Hermana. Nervózní major si ho sice na jeden den vezme do kanceláře, ale z jeho ustavičného pozorování není zrovna nadšený. A tak, snad aby se mu i trochu pomstil, ho Herman vezme na jedno speciální tajné místo.

Karlu a Jakuba spojuje bolestný pocit ztráty

Teprve později se divák při setkání Jakuba s Karlou v Coolně dozví, že Herman vzal nicnetušícího spisovatele na soudní lékařství. Při tom zjištění Karla div nevyletí z kůže! Jak to ten nemožný Jirka mohl udělat? Pitevna koneckonců zamává s každým, ale Jakub se navíc stal svědkem pitvy oběšence. Svěří se Karle, že v dětství našel vlastního dědu oběšeného, a tak jím celá ta věc otřásla o to víc.

Právě tehdy dojde ke zvláštnímu sblížení mezi Karlou a Jakubem, když se mu i ona svěří se smrtí svých rodičů. Povídají si a objevují spřízněnost, která tu dříve nebyla. Sám Jakub dokonce podotýká, že se doopravdy poznali až teď. Je zřejmé, že Karlu nebere už jen jako nestrannou a odměřenou konzultantku, ale že ji začíná vnímat jako spřízněnou duši – a navíc i atraktivní ženu. Vznikne mezi nimi přátelství nebo snad něco víc? A jak se k tomu začne stavět Kryštof, jenž má už nyní pocit, že ho Štěpánek ze svých konzultací záměrně vynechává? Uvidíme, jaká odhalení přinesou nové díly Ulice

 

Zdroje:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text