Dnes v Ulici: Konec tajností – Michal řekne rodičům, že si Žofka ubližuje

Dnes v Ulici: Konec tajností – Michal řekne rodičům, že si Žofka ubližuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Svatka s Michalem zjistí, že Žofie se sebepoškozováním nepřestala, rozhodnou se prolomit hradbu mlčení – všechno řeknou Klímovým. Iva s Vítkem se shodnou na tom, že by o něčem tak závažném měli vědět oba dívčini rodiče. Problematický vztah s matkou nemá jen Žofka, ale i Kryštof.

Svatka a Michal vyjdou s pravdou ven

Svatka dnes přijde za Michalem v naléhavé záležitosti, o které vědí jenom oni dva. Zavřou se v pokoji a Ivě samozřejmě připadá roztomilé i znepokojivé zároveň, že má její synek dámskou návštěvu, navíc starší dívku. Netuší, že Michal se Svatkou za dveřmi řeší hodně nepříjemnou věc – Žofka s tím sebepoškozováním nepřestala. Svatka to sice tentokrát neviděla přímo, ale šla na toaletu jen chvíli po ní a objevila obaly od náplastí. Navíc bylo zřejmé i ze Žofčina výrazu, že trpí bolestí.

Co teď? Oběma už docházejí nápady, a když se v pokoji objeví Iva, aby jim přinesla něco k pití a také je pro jistotu zkontrolovala, Michal mámě konečně vyklopí, co se stalo. Poví jí, že si Žofka ubližuje. Řeže se na stehnech, aby to nebylo vidět. Iva o tom řekne Vítkovi a všichni čtyři se pohádají ohledně toho, jak se zprávou naložit. Vítek s Ivou chtějí neprodleně informovat oba Žofiiny rodiče, s čímž Michal a Svatka absolutně nesouhlasí. Vědí, že Dušková by dceru zabila. Přinejmenším by jí připravila ještě větší peklo, než už s ní má, a Žofka by se svými kamarády do smrti nepromluvila.

I kdyby se na ně naštvala, udělali dobře, že si to nenechali pro sebe, prohlásí Iva. A Bohunka – ať je, jaká chce – má právo vědět, co se děje s její dcerou. Nezbývá než doufat, že Duškovi pro jednou přestanou myslet sami na sebe a začnou se soustředit i na Žofku.

Neshody mezi Věrkou a Kryštofem přetrvávají

Věrka přizná Lubošovi, že včera nedopatřením objevila žádost o rozvod v kuchyňském šuplíku, když byla kvůli nemocnému Vojtovi u Karly a Kryštofa. V panice skryla papíry do tašky a odnesla si je domů. Teď neví, jak by je nenápadně vrátila zpátky na místo. Problém je hlavně v tom, že mezi ní a Kryštofem je to pořád napjaté.

Pod záminkou, že pro Vojtu uvařila vývar, se dnes u mladých zastaví a pokusí se papíry propašovat do šuplíku. Mezitím se znovu nepohodne se synem. Snaží se pochopit jeho pohled na věc, ale přitom vyvrací každičké obvinění, které proti ní Kryštof vznese. Ona tvrdí, že ho vždy ve všem podporovala, jenže právě o tom on silně pochybuje.

Zdroj článku:
  • Autorský text