Ulice: Šimon pro Jirku udělá krásnou věc. To Lumír s Kateřinou se kvůli Ingrid rozejdou

Ulice: Šimon pro Jirku udělá krásnou věc. To Lumír s Kateřinou se kvůli Ingrid rozejdou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír znovu opakuje rozčarované Vilmě, že se právě rozešel s Kateřinou. Ta nevěří svým uším. Šimon cítí, že musí pro Jirku něco udělat. Trápí ho, že má kvůli němu potíže. František se vyhýbá Skyler, ale ta si ho ve 4373. dílu už nenechá utéct.

Šimon jde na druhý pokus do školy. Michal Klíma ho přijde vyzvednout, ať nejde sám. Ve škole čeká Šimona nemilé setkání s Romanem a Viktorem. Viktor na něj udělá jen obličej, ale Roman si opět nemůže pomoct a do Šimona s nadávkou vráží ramenem.

Naštěstí je u všeho i Michal, kdo ví, co dalšího by si Roman k Šimonovi dovolil. Na chodbě ho později odchytne Romanova sestra a omlouvá se za bratra a vlastně i za jejich tátu. Ujišťuje Šimona, že to teď Roman doma nemá jednoduché. Chce mu ještě vrátit peníze, které mu Roman ukradl, ale to Šimon naprosto odmítá. Romanova sestra ho zve, ať se o pauze před odpoledním vyučováním připojí k ní a jejím spolužákům, ale Šimon nemůže. Má totiž něco velmi důležitého k vyřízení.

Romanova sestra
Zdroj: TV Nova | Romanova sestra

Šimon by moc rád pomohl Jirkovi, aby ho nevyhodili od policie. Jenže si láme hlavu nad tím, co by pro něj mohl udělat. Ví, že to celé pokazil a je mu líto, že to společně s ním odnesl i Jirka. Jedna věc ho nakonec napadne a bude chtít notnou dávku odvahy. Když Jirka později přijde za Gábinou, pochlubí se dopisem, který Šimon napsal Jirkovu nadřízenému a odnesl ho osobně na policii. Jirka si jeho gesta velmi váží, i když mu to nejspíš nijak nepomůže. Pomůže to však jejich sblížení a Jirka i Gábina jsou na Šimona velice pyšní. 

Gábina se rozhodla odvolat se proti Prokopovu rozhodnutí ke zřizovateli školy. Stále jí nepřijde spravedlivé, že má být Šimon kázeňsky potrestán víc než Roman s Viktorem. Má pocit, že chce Prokop všechno zamést pod koberec. Irena Landová, která se s Gábinou chtěla sejít, aby jí vysvětlila, proč Prokop rozhodl tak, jak rozhodl, ji ujišťuje, že tak to není. Prozradí jí dokonce i to, co by možná neměla. Řekne Gábině, aby ji alespoň trochu uklidnila a Gábina pochopila, proč má jen Šimon vyšší trest, že Roman a Viktor budou potrestáni možná víc, než si myslí. Postará se o to policie a úřady. 

Skyler s Aničkou se chystají volat Chrisovi a Aničku napadne pozvat i Frantu. Je to poprvé, co se spolu potkávají od jejich sblížení. Franta by se však nejraději zase otočil a hned odešel, aby se Skyler mohl vyhnout.

Skyler se naopak snaží zaujmout jeho pozornost. František se odporoučí co nejrychleji po ukončení telefonátu s Chrisem. Skyler si ho však nenechá jen tak utéct. Před domem se spolu pustí do rozhovoru, ale ten skončí fiaskem. Skyler je uražená, protože si myslela, že spolu s Františkem budou, že František opustí Báru, že ji má rád. Franta jí však řekne pravý opak.

Velmi lituje toho, že se spolu vyspali, že má Báru a nechce na tom nic měnit. Byl by rád, kdyby mohli se Skyler fungovat jako předtím. To ať si Franta strčí za klobouk. Skyler odejde naštvaná pryč. 

František se Skyler
Zdroj: TV Nova | František se Skyler

Lumír sedí s Kateřinou v hospodě a přemýšlí nahlas nad Ingrid. Nejde mu na rozum, že se Ingrid z ničeho nic sbalila a odjela. Navíc se od poslední hádky s Kateřinou necítila ve své kůži a chovala se podivně. Vilma si toho také všimla. A Alexovi se po ní stýská. Kateřina už toho má dost. Pořád musí něco chápat, na něco čekat, brát ohledy na ostatní, ale kdo se bude konečně zajímat o to, co chce ona? Pořád slyší jen Ingrid sem, Ingrid tam, ale že by tohle mohlo naopak vadit a trápit Kateřinu, to už Lumírovi nedochází. Kateřina se rozčílí a spustí Lumírovu stejnou reakci. Ani jeden se nemůže zastavit, křičí po sobě navzájem, až hádka vyústí v oboustranný rozchod. 

Ingrid
Zdroj: TV Nova | Ingrid
Zdroj článku:
  • Autorský text