Další díl Ulice: Zbabělý Štěpánek použije Karlu jako živý štít. Lexík vzpomíná na maminku

Další díl Ulice: Zbabělý Štěpánek použije Karlu jako živý štít. Lexík vzpomíná na maminku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úterní díl Ulice bude dramatický i dojemný zároveň. O napětí se postará psychicky vyřízený Štěpánek, kterému Karla vymlouvá sebevraždu. Jakub se nakonec zachová jako naprostý zbabělec. Lexíkovi se blíží narozeniny. Připravuje pozvánky na oslavu a nezapomíná ani na maminku. Bude to silný moment.

Iva se chystá na Kaštana a od Vítka dostává důležité rady a pokyny. Ten je z jeho chování totiž řádně vytočený a považuje to za jednoznačné obtěžování. Iva čeká Kaštana znovu v masérně, i když byli domluveni až na další den. Nedal se však odbýt. Kaštan si opět stěžuje na bolesti, a dokonce má podezření na natrženou slezinu.

Iva to nevydrží, nechá ho bez masáže obléknout a veze ho do nemocnice. Chce se ujistit, že je v pořádku, aby se proti němu mohla vytasit s argumenty, které jí a její rodině snad konečně dopřejí klid. Nakonec mu najdou výhřez ploténky. Iva má proto dál výčitky svědomí. Vítek ji však ujišťuje, že tohle mu Iva nezpůsobila. Kaštan večer znovu klepe na dveře jejich bytu. 

Karla nevyměkla ani na Štěpánkův druhý pokus, kdy jí poslal video a vydíral ji, že jestli za ním nedorazí, mohla by toho litovat. A tak nahrává další, tentokrát ze střechy domu. Přitvrzuje ve svých výrocích a otevřeně mluví o tom, co se chystá udělat.

Ukazuje Karle, kam skočí a kde ho najde, když nepřijede do určitého času. Karlu video tak vyděsí, že okamžitě vyráží za ním. Křičí na Jakuba zezdola, potom běží nahoru po schodech a volá Jirkovi Hermanovi, ať okamžitě přijede za ní. Na střeše k Jakubovi opatrně přistupuje blíž, a přitom se snaží s ním komunikovat. Dává mu jisté záruky. Štěpánek slézá z okraje střechy a v tom přiběhne Jirka Herman se zbraní v ruce a míří s ní na Jakuba. Ten popadá Karlu okolo krku jako svůj štít. Jak tahle vyhrocená situace dopadne?

Anežčiny spolužačky jsou nadšené z nachystané snídaně a servisu, který jim poskytuje Iva. Ovšem až do chvíle, kdy se jich Iva zeptá, co si při svém holčičím večeru daly dívky dobrého. Všechny si začnou vyměňovat pohledy a Anežka mlží a podává mámě neurčité odpovědi. Iva se diví, na co spotřebovaly tolik citronů.

Překvapivě je zachrání Michal, který však nechce nic zadarmo. A kromě Anežky má teď v hrsti navíc další dvě oběti. Michal však tentokrát obrací a za jeho mlčení nic nechce. Anežce se tomu nechce věřit. Co má Michal za lubem? Že by se Anežčin bratr zadíval do Žofky, která si polosvlečená čistila v koupelně osudné kalhoty?

Lexík oslaví narozeniny, Zdroj: TV Nova

Blíží se Lexíkovy narozeniny, a tak se s Lumírem domlouvají na uspořádání oslavy. Lexík chtěl pozvat kamarády, ale protože má narozeniny před víkendem, odmítli ho. Lumír mu navrhne, že uspořádají oslavu o den dříve a Alex má z toho velkou radost. Nadšený je i Lumír.

Ingrid pomáhá Lexíkovi s pozvánkami a najednou se jí Alex zeptá, jak se píše “MÁMA”. Chce jí totiž také udělat pozvánku. Je to neočekávaný a silný moment, který Ingrid rozpláče…

Zdroj článku:
  • Autorský text