Jakub z Ulice prahne po Karle, naláká ji na jahody?

Jakub z Ulice prahne po Karle, naláká ji na jahody?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub se pokouší přesvědčit Karlu, aby se k němu vrátila. Když nepochodí s omluvou a chabými sliby, chce to zkusit se zásilkou šťavnatých jahod. V domnění, že jsou od Kryštofa, Karla zavolá manželovi, aby mu poděkovala. Ten však o ničem neví.

Jakub se zjeví u Karliných dveří

Karla si s rodinou užila vcelku příjemnou dovolenou, i když je pravda, že při ní stále trpěla výčitkami a myslela na toho grázla Jakuba. Ani on na ni nedokáže zapomenout, dokonce parkuje s autem před jejím domem v naději, že ji odchytí nebo alespoň zahlédne. Namísto toho ve voze usne a po půlnoci ho z ulice vyštve policista.

Jakub odjede, avšak během dne se zase vrátí a zastihne Karlu samotnou doma. Poučená policistka s ním nechce ztratit ani minutu, jenže on se nedá jen tak odbýt. Chce si promluvit, přesvědčený, že ho během léta snad vytrestala už dost. Prohlašuje, že pouto mezi nimi je příliš silné a cenné na to, aby ho zahodili kvůli maličkosti.

Zakázané ovoce chutná nejlépe

Žádné z prosebných slov ale nepadne na úrodnou půdu. Karla zmoudřela a uvědomila si, co doopravdy nechce ztratit – svou rodinu. Jakubem se znovu přemluvit nenechá. Ujistí ho, že je konec, a pošle ho pryč. Člověk by řekl, že to pan scenárista pochopí. Později během dne však nicnetušící Karla obdrží zásilku krásně naaranžovaného ovoce. Než si vůbec přečte přiloženou kartičku, což by jistě bylo rozumné, zavolá s díky Kryštofovi, jenž samozřejmě nebude mít ponětí, o čem je řeč. Teprve pak si Karla kartičku přečte a zjistí, že dárek poslal Jakub. A přiložil vzkaz, že nedokáže jen tak zapomenout…

Jakub trvá na setkání – dorazí Karla?

Karla ovoce nakrájí do velké mísy a sleduje, jak si Vojta pochutnává. Chlapec navrhne, že by nebylo špatné udělat si z jahod pudink. Na sklonku dne se Jakub ozve znovu. Nejdřív se pokusí Karle zavolat, ale když mu to nezvedne, přehodí si v telefonu kartu a zahrne ji SMS zprávami. V těch prosí, aby si uložila jeho druhé číslo a aby se s ním dalšího dne sešla v krámku.

Dorazí Karla na schůzku? A pokud ano, nechá se zmámit sladkými řečmi? Nebo si bude stát za svým a přiměje ho, aby se od ní držel dál?

Zdroj článku:
  • autorský text