Ulice končí a s ní i Bedřich. Cesty se definitivně rozcházejí

Ulice končí a s ní i Bedřich. Cesty se definitivně rozcházejí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bedřichův odjezd šokuje všechny jeho blízké, některé však semele více než ty ostatní. Ani Štěpánek se nechce smířit s tím, že Karla tak náhle ukončila jejich vztah. Jak osudy lidí z Ulice dopadnou v závěrečném 4300. dílu jarní sezóny?

Lada je naštvaná na Bedřicha, že nepřijede na její divadelní představení ve školce. Anička s Danem ho pobízejí, ať za ní hned vyrazí. Vždyť dcera je mnohem důležitější než práce a zařizování věcí kolem ní. To si plně uvědomuje i Bedřich po tom, co se z Opavy znovu vrátí. A rozhodne se udělat zásadní krok, aby byl s dcerou co nejvíce a nepřicházel o její dětství.

Chce jí dopřát sebe jako tátu každý den. Stěhuje se proto natrvalo do Opavy. Vyrazí tím dech všem blízkým, které sezve, aby jim oznámil tuto důležitou věc. Miloš s Evou chytí tuto informaci za úplně jiný konec a budou přesvědčeni, že chce Bedřich požádat Aničku o ruku. A co na Bedřichův odjezd vlastně řekne Anča? A co Franta, jak vezme, že jeho táta najednou nebude poblíž? 

Bude to těžké loučení, ale Bedřich musí dát sbohem Aničce v soukromí. Prožili spolu pořádný kus života jako kolegové, manželé a zůstali blízkými přáteli i občasnými milenci. Teď však Bedřich odjíždí a s ním i všechen tenhle život. Oba si uvědomují, že od teď se jejich cesty definitivně rozcházejí, a jak Anička, tak Bedřich od teď budou na svoje radosti a starosti sami, nebo je budou sdílet s jinými lidmi.

Anička však chápe, proč to Bedřich dělá. A cestu k sobě zpět si definitivně nezavřeli. I když to se tak vždy říká, když jeden od druhého odjíždí pryč. To samé bylo i v případě Evžena a Blanky. Snad tedy alespoň tyto dva svede stesk a láska znovu dohromady. 

Karla se vzpamatovává z šoku, který přišel, když jí Štěpánek oznámil, že ji nechce i s jejími dětmi. Jenže zatímco pro Karlu to znamená jistý konec, Štěpánek odmítá její rozhodnutí přijmout a dost jasně jí dává najevo, že takhle se k němu chovat nebude. Ještě poměrně v klidu jí vysvětluje, že musejí vše probrat, i když mu Karla dokola opakuje, že je konec. Když ho však požádá, ať jí uhne z cesty, bouchne Štěpánek vzteky do dveří.

Vypadá to, že je Jakub typ člověka, kterému se NE zkrátka neříká. Prozatím se Karla pohybuje v nevědomosti a má za to, že její fatálně hloupý románek skončil jednou provždy a je načase tu dobu, kterou trávila s milencem, vynahradit rodině. 

Zdroje článku: