Co myslíte, vydrží dva čerstvě zamilovaní z Ulice 50 dní od sebe bez potíží?

Co myslíte, vydrží dva čerstvě zamilovaní z Ulice 50 dní od sebe bez potíží?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír se bojí, jestli se mu jeho láska Kateřina vrátí z návštěvy dcery v Itálii. Jejich vztah sotva začal hřát a už musí vyhasnout. To Lumírova dcera má tento den ve 4297. dílu mnohem větší radost. Dostane zelenou pro návrat do práce.

Lumír je nervózní jako tygr v kleci. Kateřina mu oznámila, že jede na nějaký čas za dcerou do Itálie, což znamená, že se celý ten čas neuvidí. Lumír se také bojí, že se tam Kateřina zamiluje do někoho jiného. Pohlednějšího, svalnatějšího, opálenějšího. Ona ani nenaplněná touha po Kateřině Lumírovi na klidu nepřidá.

Kdo se však uklidnil, je jeho máma Vilma. Nejprve nastoupila na Vendulu, když se rozhodla vrátit se do práce, ač má doma malé dítě. Svůj ukvapený úsudek však přehodnotí a smutné Vendule dá své požehnání. Kam se poděla ta zarputilá Vilma, která co řekne, to platí? Její původní výčitky směrem k Vendule totiž měly svůj opodstatněný důvod. Čeho se Vilma bála? Ředitelka Landová je úplně unešená z certifikátu Ekoškoly, který získali.

Pro tento slavnostní den dokonce ruší poslední vyučovací hodinu, odpolední vyučování a pořádá oslavu ve školní tělocvičně. Soukromou poté uspořádá ještě pro ni, Magdu, Prokopa a Tomáše Jordána. Takovou rozjařenou ji naposledy všichni mohli zažít v Coolně, když se opila po říznutém, původně nealkoholickém punči.

Prokop se však zdrží o mnohem kratší dobu než ostatní. Svůj odchod domů podmiňuje spoustou práce a Magdě řekne, ať za ním dnes ani nechodí. 

A je to tady. Kateřinin odjezd se nachýlil. Ještě předtím však Lumírovi zařídí kandidaturu na místopředsedu do dalších voleb. Lumír by odkýval všechno, co Kateřina považuje za dobrý nápad. Když spolu s Kateřinou čekají na taxi, padá na Lumíra smutek. Svěří jí své obavy a nabídne jí, že ji doprovodí k autu. Ani jeden z nich nemá rád loučení, natož když se mají rozloučit na tak dlouhou dobu spolu.

Kateřina ještě ani nenasedla do taxi a oběma už se stýská. Budou to však bez sebe muset vydržet, a to přesně padesát dní. Co myslíte, vydrží jejich sotva vzniklý a stále nenaplněný vztah, takové odloučení?

Zdroj článku:
  • Autorský text