Ulice: Milenec chce po Karle, aby kvůli němu opustila děti. Vendula chce zase podle Vilmy dítě zanedbat

Ulice: Milenec chce po Karle, aby kvůli němu opustila děti. Vendula chce zase podle Vilmy dítě zanedbat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Její románek ji dostane ve 4296. dílu až do nemocnice. Karla si od něj slibuje úplně něco jiného, než dostane. To Vendula se bojí reakcí nejbližších na své rozhodnutí oprávněně, jedna peprná ji však zklame více, než čeká.

Realita dokáže být krutá. Karla u Štěpánka doma nahlas promýšlí, že potřebují větší byt pro ně dva a její děti. Jakub je však jejími plány hodně zaskočen. S dětmi totiž do budoucnosti nepočítal. Chce s Karlou cestovat, užívat si romantické chvíle a má představu, že s dětmi bude Karla o nějakém tom víkendu.

Karle se po vyslechnutí Štěpánka otevřou oči dokořán, poklepe si pomyslně na čelo a mizí pryč. Musí skousnout hořký dopad jejího rozhodnutí, a to úplně opačný, než očekávala. Přišla totiž za Štěpánkem, aby mu oznámila, že se rozhodla pro život s ním. 

Vendula učinila zásadní rozhodnutí. Lumír ji pochopí, u babičky Vilmy se však dočká jen výčitek. Sára opustila práci v bistru a Vendula si lámala hlavu nad tím, koho najde jako její náhradu. Přišla na to, že bude nejlepší, když se práce ujme znovu ona sama. Má to však jeden háček. Po dobu, co bude v bistru, se nemůže starat o malou dceru. Jde si o tom nejprve promluvit s Lumírem a ten ji k Vendulině radosti podpoří. U babičky Vilmy však tvrdě narazí. Jí nezajímá, jak dobře to má Vendula promyšlené. Je to máma od malého dítěte, která má být doma a starat se o něj. 

Karla se vrací domů psychicky zdevastovaná. Čeká tu na ni Dominika, která jí hlídala Kustíka, aby mohla jít Karla ukončit románek s milencem jednou provždy. Dominika však netuší, že Karla chtěla původně opustit Kryštofa a zůstat se Štěpánkem. Ptá se jí tedy, jak to probíhalo a jak Jakub rozchod vzal. Karla nechce mluvit o ničem a jediné, co teď chce, je být sama.

Dominika se snaží být jí oporou, ale Karla o ni nestojí. Je nešťastná a znovu ji chytí záchvat bolesti. S křikem vyprovodí Dominiku z bytu. Když se později Kryštof s Vojtou vrátí domů, najdou Karlu ležet na zemi u Kustíkovy ohrádky svíjející se v bolestech. Kryštof pohotově zareaguje a odváží Karlu do nemocnice. 

Zdroj článku:
  • Autorský text