Gratulace Blance a Evženovi z Ulice. Konečně se vše vyjasní

Gratulace Blance a Evženovi z Ulice. Konečně se vše vyjasní
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4274. dílu se Lumír konečně odváží a jde na věc. Blanka s Evženem si vyjasní vše, co jim dosud nebylo jasné, nebo si mysleli pravý opak. To Blančiny děti zažijí ten den noční můru. A rovnou dvě, aby toho nebylo málo.

Adam pátrá u obou rodičů, co se stalo mezi Evženem a jeho otcem, že se poprali. Blanka i Luděk však mlží. Nakonec ale Luděk využívá situace a řekne Adamovi svou pravdu. Jeho máma si na něj vymyslela znásilnění, Evžen ho bezdůvodně a surově zmlátil, Blanka o něm všem roznáší pomluvy. On se jen a jen brání. Pěkně se Luděk s informacemi rozvášnil.

Není divu, že má teď Adam zmatek v hlavě a samozřejmě to donese i Kristýně, která jde naopak za Blankou, aby se dozvěděla její verzi. Blanka se sice snaží mlčet až do poslední chvíle, aby z toho bahna děti vynechala, i když Luděk dělá pravý opak. Kristýna však chce vědět, kdo je viníkem. Obě děti navíc v ten samý den poznávají oficiální přítelkyni jejich otce, Vandu. 

Evžen má svůj výslech také za sebou. Mají tak s Blankou další společné téma k hovoru. Blanka sebere odvahu a vysvětlí Evženovi, co všechno se odehrálo po tom, co se spolu naposledy setkali v krámku a co jí Evžen řekl, ať jde bydlet k němu. Po všem tom otřesném vyprávění má Evžen chuť Luďka zabít.

Blanka pokračuje a přiznává Evženovi další skutečnost. Vanda jí tvrdila, že jsou spolu s Evženem. Evžen to jednoznačně odmítl a několikrát Blanku ujistil, že s ní ve vztahu nikdy nebyl. Všechny ty otazníky jsou rázem zodpovězeny.

Jeden však ve vzduchu visí dál. Odjede Evžen do Austrálie? Jen při pomyšlení, že již dostal vízum a pracovní povolení a odlet se blíží, se Blance svírá srdce. I Evžen však mluví o Austrálii před Blankou se sklopenou hlavou. 

Kateřina to nevydrží, a i když nejprve tvrdila, že si počká, až se Lumír vyjádří sám, nedá jí to a stejně se ho otázkami snaží pošťouchnout. Nabídne posezení, skleničku dobrého pití, usmívá se a přivede řeč na ně. Lumír to vezme doslova a ptá se tedy Kateřiny, jaká je a co ráda dělá. Což je opět úplně mimo. Loučí se tedy znovu jen jako přátelé a obchodní partneři a Lumír odchází pryč. Najednou se však v Lumírovi ta nekonečná ostýchavost a nesmělost zlomí a půjde na věc.

Zdroj článku:
  • Autorský text