Zlomový okamžik pravdy, který konečně prolomí ubíjející mlčení a brzy v Ulici odstartuje akci

Zlomový okamžik pravdy, který konečně prolomí ubíjející mlčení a brzy v Ulici odstartuje akci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zkažená narozeninová oslava, která Vandě nepřidá, zato Evženovi odhalí první kousek pravdy o Blance a Luďkovi. Luděk si ke svému dalšímu osudu ve 4222. dílu přispěje sám.

Ingrid si plní své sny. Přijmou ji do práce, po které toužila a přes seznamku ji jeden muž pozve na večeři. Lumír ji chce rovněž pozvat na večeři, aby spolu oslavili její nové zaměstnání, ale Ingrid dá přednost onomu cizímu muži. A s Lumírem to znovu zamává. Odmítá veškerou Ingridinu pomoc, kterou nabízí jemu a Drozdům. 

Evino podezření padlo na Miloše. Že by to mohl být on, jí svitne, když si znovu přečte smsku od neznámého ctitele. Co Miloše prozradí? Jenže jak si teď potvrdit, že tím ctitelem je skutečně její manžel a vyhnout se případnému trapasu a zadělání si na manželskou krizi? Eva na to půjde velmi šibalsky. A pravdu se díky tomu dozví. Jak se zjištěním naloží?  

Ač Blanku Vanda nepozvala na rodinnou večeři, a moc dobře ví, jaký k tomu měla důvod, koupí Blanka kytici gerber a jde jí osobně popřát k jejím dveřím. Vanda je překvapená a jistě Blanku nečekala, a tak ze sebe najednou vyloudí důvod, proč ji na oslavu nepozvala. Celé je to však jen znovu sehrané. Kam se najednou poděla Vandina vděčnost za to, jak ji Blanka s rodinou pomohla a přijala mezi ně? Jako malé dítě se totiž Vanda bojí, že by jí Blanka odloudila hračku, na kterou se Vanda tak upnula. 

I když se Vanda zbavila Blanky, večer jí stejně nevyjde dle jejích představ. Zhatí ho totiž podnapilý Luděk, který se přimotá ke stolu a přeje hrdličkám v podobě Vandy a Evžena všechno nejlepší, mnoho štěstí a společných let.

Evžen naprosto nerozumí tomu, o čem to Luděk mluví. Luděk se dostal pod obraz kvůli scéně, kterou ztropil Blance. Požaduje po ní zaplacení poloviny pokuty za zrušenou hypotéku, kterou mu Blanka odmítá dát. Oživí v něj tedy znovu křivdu a podvod, který na něj podle Luďka ušila. Když se Luděk znovu přiblíží k jejich stolu a s jedovatými slovy znovu na společný účet Evžena a Vandy poté odchází, Evžen se začne ptát. Konečně se něco málo, avšak podstatného, dozví od Marie, která už nevydrží mlčet. Jak Vandin vysněný večer dopadne a jak Evžen naloží s informací, kterou se dozvěděl? 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text