Smutná zpráva z Ulice: Blanka to bohužel nezvládla

Smutná zpráva z Ulice: Blanka to bohužel nezvládla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka s Evženem jsou jako zlý sen. Chodí okolo sebe, aniž by spolu promluvili jedno slovo. A přitom by Blanka Evženovi měla svěřit spoustu slov. Možná by to potom nedošlo tak daleko jako v 4214. dílu.

Na křehkou ženu, jako je Blanka, toho bylo až příliš. Místo toho, aby zavolala o pomoc, jak Veronice slíbila, zvolila jiný způsob uklidnění. Bohužel ten nejhorší možný, a to alkohol. Veronika to zjistí a tlačí na Blanku, aby okamžitě zašla do stacionáře a zavolala psychologovi.

Blanka se dušuje, že tentokrát to opravdu zvládne sama, že nikam volat nepotřebuje. Úpěnlivě prosí Veroniku, aby to zůstalo jejich tajemstvím. Moc se bojí toho, že by se to dozvěděl Luděk, který by to okamžitě použil proti ní. A taky má velký strach z toho, že by na to přišel Adam, který by ji definitivně odepsal. Předešlou noc se totiž pohádali kvůli tomu, že mu Blanka přiznala, že stále miluje Evžena, a proto jeho otce vyhodila. A co by tomu řekla její máma? 

Zatímco se Blanka hroutí, Evžen, který vůbec nemá tušení o tom, co se u Blanky doma stalo a stále děje, vysedává u Vlasty a stěžuje si, že není šťastný. Že se jeho život točil a stále točí okolo Blanky, protože na ni nemůže zapomenout. A nebaví ho chodit kolem ní a předstírat, že mu to neubližuje. Zvažuje, že odjede pryč od všeho, a hlavně od Blanky, a to až do Austrálie.

Vanda se přizná Amálce, že s Evženem nechodí, přitom Blance tvrdila opak. Moc by ale chtěla, dokonce se na něj upnula, protože jí vyšlo v horoskopu, že k sobě patří. Co více, plánuje s ním dítě. Amálce tak s velkým odhodláním řekne, že jejímu vztahu s Evženem, který ale vlastně neexistuje, musí pomoct.

 

Na Blanku přichází velká panika, ale za každou cenu chce dvě vypité láhve vína utajit přede všemi. Požádá Veroniku, ať udělá cokoliv, jen aby jí pomohla. A tak Veronika navrhne, že s Blankou zůstane celý víkend a ohlídá ji. Musí však ještě odejít do ateliéru, a tak Blanku zamkne v bytě, aby si nemohla dojít pro další láhev. Jednu si totiž ráno nesla domů a před Veronikou ji vylila. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text