Tereza Kostková: Jak se oblíbená herečka a moderátorka dostala před kameru? A v jakých zajímavých rolích se objevila?

Tereza Kostková: Jak se oblíbená herečka a moderátorka dostala před kameru? A v jakých zajímavých rolích se objevila?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Terezu Kostkovou už na televizní obrazovce nebo filmovém plátně viděl snad každý. Dnes je její jméno často skloňované jak mezi diváky, tak filmaři či hereckými kolegy. Jak se ale dostala, tak vysoko? A kde vůbec začínala?

Lásku k herectví v sobě chovala odmala

Tereza se narodila jako čtvrtá dcera do široké rodiny, které divadlo rozhodně nebylo cizí. Jejími rodiči jsou herci Petr Kostka a Carmen Mayerová. Láska k divadlu se u nich tedy dědí po generace a z maminčiny strany navíc zdědila také německou a španělskou krev. V dětství měla plno zálib, mezi které patřila hlavně hudba a tanec. Postupem času si oblíbila také herectví a jejím snem bylo vystudovat hereckou konzervatoř, což se jí také nakonec podařilo. Možná ale o trochu později, než si vysnila

.

Studijní léta a začátky v divadle

Studovala Vyšší odbornou školu hereckou v Michli, obor herečka/moderátorka, kterému se ostatně věnuje až dodnes. Ještě předtím však na žádost svých hereckých rodičů, kteří se ji od konzervatoře snažili odradit, studovala střední pedagogickou školu v Praze, která jí alespoň dala rozhled, zkušenosti a znalosti do života.

S herectvím začínala na divadelních prknech. Vidět jste ji mohli v Městském divadle v Liberci, Západočeském divadle Cheb, Divadle pod Palmovkou a také v pražské Viole.

StarDance a nové role

Po velkém úspěchu na divadelní scéně herečka začala dostávat nabídky také na filmové a seriálové role. Vše začalo v roce 2006 první řadou taneční soutěže StarDance, kdy si poprvé vyzkoušela moderování milovaného pořadu po boku Marka Ebena. Objevila se v několika seriálech, mezi kterými byla například Pojišťovna štěstí, Bazén, Proč bychom se netopili, Vinaři či kriminálka Temný kraj. Jejím prvním filmem se stala komedie Všechno nejlepší! (2006). Poté následovaly další filmy jako například romantických 10 způsobů lásky (2008), pohádka Tajemství staré bambitky (2011), romantická komedie Líbáš jako ďábel (2012), rodinný film Strašidla (2016) nebo oblíbené Ženy v běhu (2019).

Nevzdala se však ani moderování. Svůj talent předvedla při vysílání mnoha dobročinných koncertů a akcí nebo při uvádění televizních pořadů jako Snídaně s Novou, Clever nebo Hvězda mého srdce. Uvádí také rozhlasový pořad Blízká setkání na Českém rozhlasu Dvojka. Navíc je dodnes spojená se StarDance, které se těší stále většímu úspěchu, a to napříč všemi generacemi.

Vdala se za režiséra Petra Kracika, se kterým má syna Antonína. Se synem si společně zahráli matku a syna právě v Ženách v běhu. S Petrem se před pár lety rozvedla a v roce 2018 se vdala za herce a režiséra Jakuba Nvotu. Snad spolu tedy budou ještě dlouho šťastní a oběma se bude dařit.

 

Zdroje: