Co přinesl tento týden v Ulici: Prokop a Magda se dali dohromady

Co přinesl tento týden v Ulici: Prokop a Magda se dali dohromady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Karla si dělala výčitky kvůli nemocným dětem, Prokop a Magda také trochu marodili, ale aspoň je to značně sblížilo. Lumír zapomněl na máminy osmdesátiny jako na smrt a musel to rychle napravit. Gábina se pohádala se Šímou kvůli Berlínu a Béda se smiřoval s rozchodem s Alicí.

Karle onemocněly děti

Karlíkovi nebylo už od pátku dobře a v pondělí měl teplotu. Karla se tak po vzrušujícím víkendu u Jakuba vrátila domů s černým svědomím. Navíc rázem onemocněl i Vojta. Mateřské instinkty převzaly otěže a Jakub byl najednou odstaven na vedlejší kolej, což mu zrovna dvakrát nevonělo. O tom, že ve skutečnosti nebyla na školení v Brně, se Karla svěřila Gábině, kterou to nijak zvlášť nepřekvapilo. O něco víc byl překvapen Jirka, když později zjistil, že Karlina aférka neskončila.

Prokop a Magda se znovu sblížili

Prokop si vyvrtl kotník a dobelhal se k Magdě s prosbou o obinadlo. Kupodivu ji také našel zraněnou, i když nijak vážně – při lezení si skřípla něco mezi lopatkami. Ani jeden z nich netoužil strávit večer o samotě, a tak si objednali pizzu a pustili film. Přestože se hned následujícího dne ve škole kapánek pohádali ohledně bramborového záhonu, jen o něco později skončili v Magdině posteli. Magda úplně zapomněla, že měla jít s Tomášem do kina. On jí potom zazvonil na dveře, když byli s Prokopem zrovna v tom nejlepším…

Lumír zapomněl na máminy narozeniny

Vilma Nyklová dosáhla osmdesátky a z nejrůznějších indicií si vydedukovala, že jí rodina chystá tajnou narozeninovou oslavu. Lumír a Vendula si ale ve skutečnosti vůbec nevzpomněli, že mámuška něco slaví. Naštěstí jim to připomněla Anička, která se chtěla zúčastnit, takže nastalo bleskurychlé organizování večírku, příprava jídla a shánění dárků. Lumír využil příležitosti a přijal dárkový balíček, který původně dostala Kateřina od svojí dcery, ale mileráda mu ho věnovala, aby jej zachránila z nejhoršího. Lumír však netušil, že se uvnitř balíčku schovává i specifické přáníčko…

Šimon se naštval na celý svět

Gábina doufala, že dokáže rozumně a v klidu vysvětlit Šimonovi, že bude kvůli jejímu zdravotnímu stavu lepší zůstat v Praze. Chlapec se už těšil zpátky domů do Berlína a ona mu koneckonců slíbila, že tam brzy odjedou. Teď je ale všechno jinak a Šimon zuří nad nespravedlností světa. V Berlíně má školu, přátele a – navíc je tam holka, ve které našel zalíbení. Jirka se ho snažil upokojit a přesvědčit, aby se na mámu nezlobil. Šíma souhlasil, že tedy v Praze zůstane, ale naštvaný bude zřejmě ještě dlouho.

Alice napsala dopis Bédovi

Béda se vzpamatovával z rozchodu s Alicí. Podle Miloše to nebylo definitivní, ale když později Béda přišel domů, zjistil, že tam na něj čekají klíče od bytu a dopis od Alice, v němž mu vyjádřila vděk za společně strávený čas. Zároveň ale pochopila, že jsou každý někde jinde. Miloš si o Bedřicha začal dělat starosti a se svými domněnkami se svěřil Danovi a Martinovi. Věrní přátelé hned přišli s nápady, jak Bédu rozptýlit. Dan mu přinesl kočku, zatímco Martin ho chtěl vytáhnout na kolo. Skončilo to posezením u piva.

Zdroj článku:
  • Autorský text