Šťastný nový rok, aneb „Sex ve městě na tatranský způsob“ na Netflixu

Šťastný nový rok, aneb „Sex ve městě na tatranský způsob“ na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Šťastný nový rok Jakuba Kronera z roku 2019 zrovna neláme rekordy ve sledovanosti, přesto se režisér rozhodl obdarovat nás druhým dílem, takže 30.12. se v kinech můžete podívat na pokračování osudů čtyř kamarádek, které si v prvním filmu vyjely do Tater odpočinout od života.

Pokud váháte, zda jít do kina, připomeňte si první film. Není to zase taková hrůza, jak se dočtete v recenzích. Scénář napsala Adriana Kronerová, která k filmu uvedla:

Šťastný nový rok je poctou starým československým filmům, které dokázaly pobavit celé generace diváků v čase svého vzniku i několik desítiletí poté. Zároveň chceme nabídnout divákům jejich moderní a současnou verzi.

Pokud to lze posuzovat podle recenzí, tak úmysl se asi moc nezdařil. Ale to neznamená, že se na film nedá dívat. Jen to není nezapomenutelný zážitek a druhý den už nevíte, o čem to vlastně bylo.

 Herečka Pauhofová, Zdroj: Lukáš Černoch / Bontonfilm

Čtyři kamarádky si vyjedou na hory a řeší trable s muži. Víc nelze čekat. Škoda že větší prostor ve filmu nedostala Emilia Vášáryová. Ta původně roli přijala jen z ryze nostalgických důvodů, aby si zahrála s dávným přítelem Štefanem Kvietikem. Ten ale nakonec zřejmě ztratil odvahu do natáčení jít a od smlouvy odstoupil. Tak za něj byl povolán náhradník. Jiří Bartoška je ceněný herec, ale ani on s vlažným scénářem nedokázal zázrak.

To stejné platí o čtveřici hereček, které ztvárnily čtyři nerozlučné přítelkyně. Gabriela Marcinková, která byla v seriálu Doktor Martin jako závan čerstvého vzduchu, tady splynula v šedi spolu s Taťánou Pauhofovou, Antónií Liškovou a Zuzanou Norisovou.

 Herci Prachař a Marcinková, Zdroj: Lukáš Černoch / Bontonfilm

Přitom čtveřice hereček se nesetkala poprvé a mají za sebou 12 epizod seriálu Milenky, který dopadl o poznání lépe. Ve vánočním filmu ovšem nějak vzájemný soulad nefungoval a zvučná jména uznávaných herců to nevytrhla. Uvidíme, jestli se pokračování, které se točilo v Chorvatsku, dočká lepší divácké odezvy. Pokud ne, nejspíš na sebe film nenechá dlouho čekat a objeví se na streamu, než se rok s rokem sejde.

 

Zdroj: