Smrtonosná zbraň bude mít páté pokračování, ale bude se na co dívat?

Smrtonosná zbraň bude mít páté pokračování, ale bude se na co dívat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sympatičtí policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh chystají velký návrat. Rozhodně se hercům Melovi Gibsonovi a Dannymu Gloverovi i po těch letech nedá upřít charisma, ale jak budou honit zločince, si jen stěží lze představit.

Po návratu Indiana Jonese se tak dočkáme oživení dalších postav z filmové historie, které byly ve své době ohromně populární. O pokračování filmové ságy Smrtonosná zbraň se hovořilo už dlouho, ale poté, co zemřel režisér Richard Donner, který stál ze všemi díly, se neočekávalo, že projekt ještě ožije.

Jak to ale vypadá, Hollywoodu dochází nápady, a tak se vrací k osvědčeným námětům. Režie se ujme samotný Mel Gibson, který si samozřejmě jednu ze svých nejslavnějších rolí znovu zahraje. O účasti Dannyho Glovera není pochyb.

Jak sám Gibson uvedl, Richard Donner už na scénáři dlouho pracoval a před svou smrtí Gibsonovi řekl, že když to nestihne realizovat, nechá to na něm. Aniž by se k tématu, kdy vrátili, Donner to bral jako hotovou věc a po jeho smrti se Gibsonovi s projektem přihlásila produkce, filmové studio i manželka zesnulého, takže se rozhodl „poslední přání“ přítele splnit.

Očekává se, že výroba začne příští rok, téměř čtvrt století po poslední kapitole filmového eposu a 33 let od prvního filmu.

Filmová dvojice policistů byla populární v celém světě, a přestože se postava Dannyho Glovera chystala neustále do důchodu už před lety, vypadá to, že bude vše jinak.

První z filmů měl premiéru v roce 1987 a dvojice losangeleských policistů uchvátila filmové nadšence. Na ČSFD má film i po letech hodnocení 88 % a v žebříčku jde o 66. nejlepší film vůbec. Klasická kombinace kladného rošťáka a usedlého parťáka fungovala tak dobře, že v roce 1989 přišlo pokračování (87 %). Třetí díl následoval v roce 1992 (83 %) a osazení zpestřila René Russo. Na čtvrtý díl už si diváci museli počkat déle a objevil se až v roce 1998 (77 %).

Uvidíme, jak se herci poperou s věkem. Už v prvním díle hrál tenkrát čtyřicetiletý Glover padesátníka.

 

Zdroj: