Tak schválně, jestli jste si jich všimli. Skryté detaily v Teorii velkého třesku, které unikly i největším fanouškům

Tak schválně, jestli jste si jich všimli. Skryté detaily v Teorii velkého třesku, které unikly i největším fanouškům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože tento oblíbený seriál dvanáctou sérií již skončil, každý si ho rád znovu připomene. Zamysleli jste se však někdy nad tím, jaké skryté detaily vám při jeho sledování možná unikly? Podívejte se na ty nejzajímavější z nich, které opravdu stojí za zmínku.

Sheldonova trička

Určitě jste si všimli, že každá postava má v seriálu svůj vlastní styl oblékání. U Sheldona to je barevné tričko s krátkým rukávem, pod kterým má ještě jedno dlouhé s vyhrnutými rukávy.

Čtěte také: Nečekané „pokračování“ – Seriál Teorie velkého třesku sice skončil, produkce má pro nás ale malé překvapení

Přestože se Sheldon módě příliš nevěnuje, fanoušci tu narazili na zajímavou teorii, která je vážně dobře promyšlená. Podle ní každá barva Sheldonova trička značí jednu z jeho nálad – nosí červenou, když je naštvaný, žlutou, když má strach, modrou, když v něco doufá, fialovou, když je zamilovaný a zelenou, když má silnou vůli. K tomu také sedí, že jeho nejoblíbenější tričko je červené s logem Flashe, protože ho většinu času vytáčí všichni méně inteligentní lidi kolem něj.

Čtěte také: Zajímavá fakta, která jste nevěděli o postavě Raje z Teorie velkého třesku

Přestože to neplatí úplně pro všechny případy, u většiny epizod je zábavné barvy triček sledovat. 

Čísla bytů

Vzpomínáte si na Amyin byt, ve kterém bydlela ještě předtím, než se přestěhovala k Sheldonovi? Nejspíš jste si ale už nevšimli jeho čísla, které rozhodně nebylo jen náhodné.

Čtěte také: Hvězda Teorie velkého třesku snědla vlastní placentu. Zajímavosti o herečce oblíbeného „nerd“ seriálu

Číslo na Amyiných dveřích bylo totiž 314, což jsou také první tři cifry matematické konstanty Pí.

Další zajímavé vysvětlení má číslo domu Wila Wheatona, jednoho ze Sheldonových nepřátel. Jeho číslo je totiž 1701, což poukazuje na jeho roli Wesleyho Crushera ve Star Treku: Nová generace, kde byl členem posádky vesmírné lodi NCC-1701.

Číslo 73

Dalším kouzelným číslem v seriálu je cifra 73. Možná už jste si všimli, že Sheldon toto číslo miluje, v jedné epizodě dokonce vysvětloval proč. Mohli jste si ho všimnout i na několika jeho tričkách. Sheldon si ho tak oblíbil, protože je 21. prvočíslem. Obráceně je to 37, to je 12. prvočíslo, což je obráceně 21 a to je výsledek součinu 7 a 3.

Čtěte také: Paní Wolowitzová z Teorie velkého třesku: Budete překvapeni, jak milý obličej vlastní žena s tak protivným hlasem

Co ho ale dělá ještě zajímavějším je to, že jde i o rok, ve kterém se Sheldonův představitel Jim Parsons narodil.

Bernadettin hlas

V průběhu seriálu si z Bernadettina uječeného hlasu dělají všichni legraci. Dokáže totiž být i dost drsná, přestože pořád piští jako myška.

Čtěte také: 9 nejlepších hlášek z Teorie velkého třesku

To ale není jen tak. Herečka Melissa Rauch totiž ve skutečnosti tak vysoký hlas vůbec nemá, spíše se podobá tomu Pennyinému. A vlastně ho takový neměla ani když se v seriálu objevila poprvé. Za ty roky ho tedy jen pečlivě vytrénovala a v posledních řadách šlo jen o herecký výkon. Postavy v seriálu se však vůbec nedivily, že se Bernadette po letech hlas změnil.

Pennyino příjmení

Víte, jaké má Penny příjmení? To je dost záludná otázka. Pokud jste však oddaným fanouškem, nejspíš už odpověď znáte. Pennyino příjmení totiž v seriálu nikdy nebylo odhaleno.

Čtěte také: Jim Parsons prozradil, proč nevznikla 13. série Teorie velkého třesku. Představitel Sheldona prožíval muka

Ve skutečnosti k tomu však došlo poměrně omylem. Ze začátku to byla jen náhoda, prostě se o jejím příjmení nikdo nezmínil. Jenže jak nové díly přibývaly, tvůrci museli přijít s řešením. Producent se tedy rozhodl, že po takové době už by se to nehodilo a jméno zkrátka zmiňovat nebudou. Po svatbě s Leonardem byla však otázka vyřešena, protože se Penny stala Hofstadterovou.

Úvodní píseň

Úvodní znělku už jistě znáte, jde o píseň “The History of Everything” od kanadské skupiny Barenaked Ladies. Tipli byste si však kolik fotek se v úvodu vystřídá?

Je to 109! Mezi nimi jsou známé snímky dinosaurů, pyramid i Velké čínské zdi.

Čtěte také: Teorie velkého třesku: 12 nejzajímavějších faktů ze zákulisí

Další zajímavostí o znělce je to, že se jí málem stala píseň “She Blinded Me With Science” od Thomase Dolbyho. Ta tedy byla nakonec odmítnuta, do scénáře ji však přesto zahrnuli. Mohli jste si jí všimnout hned v několika dílech, kde se objevila jako Howardovo vyzvánění.