Jeho filmy v kinech vydělaly přes 2 miliardy dolarů: Russell Crowe na Netflixu

Jeho filmy v kinech vydělaly přes 2 miliardy dolarů: Russell Crowe na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby to Russellovi nevyšlo u filmu, měl jako záložní plán kariéru v hudebním průmyslu. Vydal dokonce pár singlů a založil i několik kapel. Naštěstí ale po prvních hereckých pokusech v telenovelách předvedl svůj šarm a netrvalo to dlouho a Hollywood mu otevřel svou náruč.

Pojďme se podívat, jaké filmy si s tímto charismatickým hercem můžeme na streamu pustit.

Americký gangster

  • USA / Velká Británie, 2007

Ridley Scott je ve filmovém průmyslu pojem, a tak nikoho nepřekvapí, že jeho snímek byl nominovaný celkem na 21 ocenění. Určitě tomu pomohlo i geniální obsazení do dvou hlavních rolí. Russell Crowe je všehoschopným policistou a jeho smyslem života se stal hon na nového šéfa podsvětí, kterého si zahrál Denzel Washington.

Děj ve zkratce

Píše se rok 1968 a Frank Lucas je pravou rukou harlemského mafiánského bosse. Toho však postihne infarkt a Frank využije svých znalostí a zabere jeho místo. To obnáší obchod s heroinem a jde mu to skvěle. Nakupuje přímo v Thajsku a k přepravě do USA využívá vojáky vracející se z Vietnamu. Jeho zboží je dobré a Frank tak začíná být bohatý a mocný.

Má také více nepřátel a jedním z nich je Roberts, policista, který mezi zkorumpovanými policajty na okrsku není moc populární, protože odevzdal nalezený milion dolarů z obchodu s drogami. Kdo vyhraje a jaká bude cena za vítězství se můžete dozvědět třeba ještě dnes večer.

 Film patří mezi nejlepší ve svém žánru, který v nabídce Netflix má. V pokladnách kin vydělal 266 milionů dolarů.

Na odstřel

  • USA / Velká Británie / Francie, 2009

Solidní politicko-novinářský thriller v režii Kevina Macdonalda představuje herecké hvězdy, jako jsou Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams nebo Helen Miren.

O filmu

Jedné noci je ve Washingtonu zabito pár lidí. Jednou z obětí je spolupracovnice a milenka kongresmana Collinse, ovšem její smrt je kvalifikována jako sebevražda. Kongresman, který je válečným veteránem a vede vyšetřování, které se týká dodavatelů zbraní a žoldáků, nevěří, že se žena zabila. Chvíli předtím mu poslala veselé video a nic nenaznačovalo, že by se chtěla rozloučit se životem.

Collins je dávným přítelem novináře Cala McAffreyho, i když jejich vztahy v poslední době ochladly. Vyhledá ho a svěřuje mu své podezření o smrti ženy. Investigativní reportér tak začne odhalovat motiv ženiny smrti a spojitost se svým přítelem ze studií.

Když Cal navštíví v nemocnici svědka jedné z vražd, ten je v tom okamžiku zastřelený neviditelným odstřelovačem a je jasné, že se Cal dostal do hodně vysoké hry. Na fotce z metra, kde zemřela mladá žena, potom poznává muže, kterého viděl v nemocnici a zdánlivě náhodná úmrtí se začínají propojovat. Cala čeká ale ještě hodně práce, aby se dopátral pravdy.

 

Zdroj: