Robin Williams, král bavičů, který si vzal život příliš brzy

Robin Williams, král bavičů, který si vzal život příliš brzy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud budeme sestavovat seznam nejlepších komiků či bavičů všech dob, nesmí chybět jedno jméno: Robin Williams. Málokdo nás dokázal pobavit svou komediální genialitou a současně rozplakat svým skvělým herectvím. Bohužel si před sedmi lety vzal život.

Nejdříve stand up, poté seriál

Robin Williams měl velmi spokojené a bezstarostné dětství. Vyrůstal v dobrých podmínkách v Detroitu a na vysokou školu mohl chodit do Los Angeles. Když mu bylo 21, jel do New Yorku, kde se věnoval stand up komedií. Roku 1977 byl objeven producentem Georgem Schlatterem, díky kterému Williams dostal možnost vystupovat v lepších klubech. Hodně rychle si získal srdce svého publika, proto netrvalo dlouho, než dostal svou první smlouvu do televize.

Robin Williams měl velmi spokojené a bezstarostné dětství, Zdroj: s_bukley / Shutterstock

V seriálu „Mork a Mindy“ si v 95 epizodách zahrál mimozemšťana Morka. Tato role zvedla jeho popularitu hned o několik úrovní a stal se tím pádem známým po celé Americe.

Na jeho počest se den po jeho smrti na minutu zhasla světla na Broadway.

Úspěch ve filmech

Robin Williams měl ve všech svých rolích značný šarm a jiskru, která udělala z jakékoliv postavy něco speciálního. Díky němu dostaly filmy větší hodnotu, hned se staly oblíbenějšími. Mezi nejznámější filmy patří „Dobré ráno, Vietname“, „Společnost mrtvých básníků“, „Mrs. Doubtfire“, „Jumanji“, „Dobrý Will Hunting“ a trilogie „Noc v muzeu“. I na ČSFD je poznat, jaký to byl mistr herectví, většina jeho filmů mají jen ta nejlepší oznámkování.

Robin Williams
Díky němu dostaly filmy větší hodnotu, Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Bohužel pod tou maskou slávy, humoru a úspěchu schovával těžké deprese a alkoholické problémy. 11. srpna 2014 byl nalezen mrtvý ve své vile v Kalifornii. Podle všeho se oběsil na vlastním pásku. Na jeho počest se den po jeho smrti na minutu zhasla světla na Broadway. S Robinem Williamsem odešel velký herec, ale je jisté, že na jeho genialitu nikdy nezapomeneme. 

Robin Williams
S Robinem Williamsem odešel velký herec, Zdroj: matteo_it / Shutterstock

 

Zdroj: