Radim Fiala z Ordinace v růžové zahradě si hlídá své soukromí a nerad se holí

Radim Fiala z Ordinace v růžové zahradě si hlídá své soukromí a nerad se holí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Radim Fiala, který do Ordinace v růžové zahradě zavítal v roce 2008, si velmi hlídá své soukromí. Sem tam však na sebe zvládne něco prozradit, a tak víme, že se nerad holí.

Radim Fiala alias MUDr. Petr Hanák si získal srdce divaček

Radim Fiala naskočil do Ordinace v růžové zahradě jako do rozjetého vlaku v roce 2008. V seriálu ztvárnil sympatického a charismatického doktora Petra Hanáka, který do kamenické nemocnice přivezl svého tatínka. Shodou okolností v Kamenici už zůstal.

MUDr. Petr Hanák je mužem na svém místě. U svých kolegů je víceméně oblíbený, a to hlavně díky své upřímnosti. Doktor Hanák je také výbušný, energický a pro ránu nejde daleko. Ztvárňuje však kladnou roli s citem pro spravedlnost.

Dějové lince doktora Hanáka nechybí časté zápletky a dramata, ať už profesní nebo milostné. U divaček si zasloužil nálepku nejvíce sexy doktora v Kamenici. Mnohé z nich proto určitě ranilo, když přiznal, že původně v Ordinaci v růžové zahradě hrát nechtěl.

Roli v seriálu Ordinace v růžové zahradě poprvé odmítl

O Radima Fialu měli producenti seriálu Ordinace v růžové zahradě zájem už v době, kdy byl seriál ještě v plenkách. Radim Fiala však nabídku na roli doktora Hanáka s díky odmítl. Později přiznal, že mu připadalo nereálné hrát v něčem podobném, jako je Ordinace. Na obranu však dodává, že byl v té době spíše zvyklý na divadlo, a tak se pro seriál potřeboval přenastavit. Radim Fiala má štěstí, protože nabídka na účast v seriálu mu přišla i podruhé. Tentokrát už nabídku přehodnotil a kývl na ni.

Díky Nabarvenému ptáčeti se ocitl na Filmovém festivalu v Benátkách

Kromě hraní v Ordinaci v růžové zahradě se Radim Fiala naplno věnuje i další svým projektům. Zahrál si v historickém filmu Tobruk a jeho nejnovější rolí je role velitele Kalmyků v koprodukčním kontroverzním filmu Nabarvené ptáče. Jedná se o zápornou roli, ve které ani Fialovi známí herce nepoznali. Byl totiž hodně zarostlý. Na natáčení vzpomíná rád. Díky tomuto filmu se dostal i na prestižní Filmový festival v Benátkách.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Své soukromí si střeží 

Radim Fiala rozhodně nepatří k hercům, kteří poskytují rozhovory na počkání. A když už nějaký rozhovor poskytne, moc dobře si dává pozor, na co v něm odpovídá. I novináři se musí mít na pozoru. Herec je totiž známý tím, že si z každého rád utahuje.

Co na sebe herec zvládl prozradit je to, že se nerad holí. Přiznání proběhlo v souvislosti s tím, že se jej novináři ptali na jeho zarostlý vzhled. Každý by nad zarostlou tváří hledal novou roli Radim Fiala se však nechal slyšet, že když zrovna netočí, jednoduše se neholí, protože to z duše nesnáší.

Co má rád, to je vaření. Zejména v období kovidu se, jak říká, rozvařil. Své rodině servíroval vše, co si usmyslela.

Zdroje: