Borec na bruslích, outsider a číšník aneb co jste nevěděli o Rossovi z Přátel

Borec na bruslích, outsider a číšník aneb co jste nevěděli o Rossovi z Přátel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
“Zranitelnost chcíplého pejska,” tak pojmenovali na prvním seriálovém konkurzu vyzařování Davida Schwimmera tvůrci Přátel. Ten si stejně jako televizní postava zakládá na dobrém vzdělání a citlivém vnímání okolního světa.

Divadelní outsider

David Schwimmer si vždy připadal jako outsider. Už v dětství se necítil dobře ve středu pozornosti svých úspěšných rodičů – právníků. V jejich šlépějích jít nechtěl, vystudoval herectví na nejprestižnější filmové škole v zemi a založil divadelní společnost v Chicagu. Divadlo pro něj i přes televizní veleúspěch zůstalo základem pracovního života.

Čtěte také: Co jste nevěděli o Phoebe, nejzáhadnější postavě z Přátel

Číšník na kolečkách

Sedm let si přivydělával jako číšník, vystřídal velkou řadu restaurací. V jedné z nich obsluhoval hosty na kolečkových bruslích. Aby dostal spropitné, musel předvádět neobvyklé triky. Jeden z nich byl například přeskočit několik dětí sedících v řadě za sebou. Už jako číšník si zahrál první velkou roli – jeho úkolem bylo obsluhovat jako shakespearovský Romeo. 

Čtěte také: Bojí se psů a magazíny mu chodí na jméno „Bong”. Co ještě nevíte o Chandlerovi z Přátel

Dabér a režisér

Sláva ho v jeho osobním i profesním životě spíš obtěžovala. Jako herec byl zvyklý se pro své role inspirovat pozorováním cizích lidí, což pro něj s popularitou sitcomu skončilo. Místo pozorování se před lidmi snažil skrývat, a proto se rozhodl více věnovat režii a dabingu. Nadaboval například žirafáka Melmana v Madagaskaru. 

Čtěte také: Sukničkář Joey Tribbiani z Přátel: Jak moc je herec ve svém životě věrný seriálové roli

Bojovník za rovnoprávnost

V seriálu Přátelé prosazoval rasovou rozmanitost. Zasahoval do scénáře, aby do některých epizod vnesl trochu barevnosti. Jeho seriálové přítelkyně byly kromě jiných také asijská Američanka a Afroameričanka. Sociální uvědomění léta budovala v Davidovi jeho matka, která se jako známá právnička zabývala otázkami genderové rovnoprávnosti a sociální diskriminací. 

Čtěte také: Uječená Janice z Přátel prorazila se sborem a stala se vyhlášenou hlasovou lektorkou

David miluje sport. Ve volném čase hraje softbal, basketbal a ping-pong.

Oženil se s britskou fotografkou Zoe Buckmanovou. Seznámili se v londýnské restauraci, přičemž David byl host a Zoe servírka. V roce 2011 se jim narodila dcera Cleo.