Petra Jungmanová z Ulice slaví dnes narozeniny

Petra Jungmanová z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete, co se dělo v Ulici v roce 2010? Herec Martin Pechlát coby doktor Libor Seidl se v ní rozhodl udělat tlustou čáru za svou minulostí. Doufal, že tím zachrání své nalomené manželství s Martou Seidlovou, kterou hrála herečka Petra Jungmanová. Víte, že herečka oslaví 11. 7. své 51. narozeniny? V Ulici už nepůsobí, proto si ji můžete připomenout s námi.

Kdo byla v Ulici Marta Seidlová (herečka Petra Jungmanová)? 

Že narušená důvěra se jen těžko získává zpět, o tom svědčí příběh Marty Seidlové. Tu hrála Petra Jungmanová a její role dostala od života pořádně naloženo. Vstup Marty do Ulice byl hektický. Na prvních záběrech mohou diváci vidět, jak Marta do Ulice přijíždí autem a málem při tom srazí Matěje Jordána. Ten ještě v té době ani netuší, že právě tato žena zasedne v jeho maturitní komisi.

Marta Seidlová je vystudovaná učitelka českého jazyka a dějepisu, a proto nikoho nepřekvapí, když nastoupí do místního gymnázia. Její syn Miki bude rovněž navštěvovat tuto školu a bude chodit do třídy společně s Míšou a Janou Krausovými. Jednu dobu dokonce Marta učila svého syna, z čehož Miki pochopitelně nebyl nadšený.

Ukázalo se však, že je Marta nejen dobrou učitelkou, nýbrž má i empatii, ve škole se tak brzy stala oblíbenou. Jenže jak už to tak v životě bývá, zatímco na jedné frontě sklízíte úspěchy, v jiné sféře to s vámi může jít z kopce. A přesně to se dělo Martě, která procházela manželskou krizí. 

Liborovi kostlivci opět vykoukli ze skříně 

Právě stěhováni do Prahy mělo být jejím řešením. Ještě před tímto stěhováním zasáhla rodinu Seidlových nevěra. Libor si začal románek se zdravotní sestřičkou ze své ordinace a hrozilo, že se s ním Marta rozvede. Ovšem dost rychle se vzpamatoval, románek ukončil a svou manželku uprosil, aby dala rodině ještě jednu šanci.

Martin Pechlát, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Protože však románkem na pracovišti ohrozil i svou pracovní pozici, musel jít o dům dál. Ordinaci chtěl otevřít v Praze, a to přímo v Ulici. Tou dobou však narazil na nesouhlas Lumíra Nykla, který měl s danými prostory jiné plány. Libora tak čekalo dlouhé smlouvání a přesvědčování Lumíra Nykla, že ordinace praktického lékaře je v ulici opravdu potřeba.

A nakonec se to povedlo. To však ještě zdaleka neznamenalo, že je manželská krize zažehnána.

Důvěra Marty byla opravdu nalomená a kvůli nevěře svého manžela začala trpět psychickým problémy. Neustále ho podezřívala a situaci nepřispěli ani její rodiče, kteří měli vždycky pocit, že jim Libor jejich dceru sprostě ukradl.

Celý plán na záchranu manželství ztroskotal, když se Liborova milenka znovu objevila, aby mu oznámila, že čeká jeho dítě. To byla pro Martu konečná. Od Libora odešla a rozhodla se zkusit dát se dohromady ve svém rodném městě. 

Zdroj článku:
  • autorský text