Petr Rychlý zavzpomínal na časy, kdy byl nejoblíbenějším gynekologem v zemi

Petr Rychlý zavzpomínal na časy, kdy byl nejoblíbenějším gynekologem v zemi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Popularita seriálového gynekologa z Ordinace v růžové zahradě nemá v moderní české seriálové tvorbě obdoby. Ani po šestnácti letech se diváci sympatického doktora nenabažili a den, kdy zmizel z obrazovek, se pro mnohé stal také dnem, kdy přestali sledovat osudy doktorů z kamenické nemocnice.

Herec Petr Rychlý vnímal svou postavu jako člověka, který má dvě tváře. Jednu velmi profesionální a neomylnou a druhou, kterou charakterizoval jak „Brouka Pytlíka“ se silným vztahem k dětem, což je vlastnost, kterou měl s postavou společnou.

Roli doktora Mázla hodnotí jako šanci rozbít šuplík, ve kterém byl dlouhodobě uvězněný – „šuplík baviče“, za kterého byl považovaný. Moc toužil po tom, aby se veřejnosti prezentoval jako herec, což mu seriál umožnil.

S úsměvem dodal, že díky seriálu může vzpomínat na časy, kdy měl vlasy.

S rolí doktora pocítil okamžitě změnu ve své popularitě. Zatímco jako baviče ho část diváků měla ráda a část ne. Čestmíra Mázla však během krátké doby milovali všichni.

Popularitu sklízel i navzdory tomu, že Čestmír nebyl ze začátku úplně charakterní člověk, Rychlý ho považovat dokonce za zápornou postavu. Jako ženáč se zaplet s kolegyní, věrnost nebyla jeho silná stránka. Diváci prožívali děj seriálu tak, že ho zastavovali na ulici a domlouvali mu, aby se polepšil.

Když začal zlobit seriálovou partnerku Gitu, kterou národ miloval, schytával kritiku ze všech stran, ale zároveň jeho postava byla stále populárnější. Zavzpomínal i na natáčení se svým seriálovým synem Jakubem, který mu rostl před očima, a zažili spolu s Láďou Ondřejem hodně legrace.

Seriálová manželka Magda byla úplně jiná, svérázná, a to ho bavilo. V období, kdy mu v seriálu zemřela, přišel v reálném životě o maminku a měl tak děsivé období, že smutek nemusel ani hrát. Ale i z tohoto období se jeho seriálový hrdina vzpamatoval a pomohla mu s tím další žena.

Nakonec se Petr Rychlý rozhodl svou seriálovou postavu opustit a nebylo to lehké loučení. Možná i proto zůstal jeho odchod zastřený tajemstvím a v ději zůstala „zadní vrátka“ pro potencionální návrat. Zda se ho někdy dočkáme, to je zatím těžké odhadnout.

Zdroj článku: