Pavel Kříž z Ulice dnes slaví narozeniny

Pavel Kříž z Ulice dnes slaví narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kulatiny už má za sebou, 18. 4. slaví Pavel Kříž 61. narozeniny a my mu gratulujeme! Už je to dávno, co v Ulici hrál Petra Boháče, který skončil jako alkoholik.

Pavel Kříž jako životní smolař Petr Boháč

Ačkoliv jednu dobu okouzlil učitelku Lenku Drápalovou i Báru Jordánovou, potom už se to s ním jen vezlo. Řeč je o Petru Boháčovi, který byl jednu dobu ředitelem Království hraček. Právě tam se seznámil s Bárou Jordánovou, která tam také pracovala.

Protože to Báře s manželem neklapalo, nechala se svést. Ačkoliv v práci to mezi nimi delší dobu jiskřilo, nakonec to skončilo jen jednou nocí na chalupě. Ani potom Bára vztah s manželem Tomášem neslepila. Naopak se Tomáš zamiloval do své kolegyně a od své rodiny odešel.

Jednu dobu se Petr Boháč objevoval po boku učitelky Lenky Drápalové. Ti dva spolu žili a Lence na něm možná imponovala jeho prestiž. Byly totiž doby, kdy příjmení Boháč znělo úspěchem i penězi. V té době se už o Lenku pokoušel také Jarda Hejl, vedle Boháče však u Lenky šanci neměl. Bohužel Boháč ztratil životní elán a s ním i vše, co ho dělalo atraktivním.

Petr Boháč pracoval v Království hraček jako ředitel (povýšil, když odešel majitel firmy do důchodu). Doma měl manželku Evu (herečka Markéta Tannerová) a dceru Anežku (herečka Nikola Hronová). Ačkoliv vypadali jako spořádaná a zabezpečená rodina, opak byl pravdou.

Za zavřenými dveřmi se děly strašné věci. Eva s Petrem jako manželé vůbec nespolupracovali. Hádali se, dělali si naschvály a dokonce se přetahovali o svou nezletilou dceru. Ta hádky rodičů snášela jen velmi těžko a bezpečné prostředí vyhledávala u babičky.

S Petrem Boháčem to šlo z kopce. S manželkou se rozvedl a začal osobní nezdar zapíjet alkoholem. Ani Eva Boháčová na tom nebyla úplně nejlépe. Dokonce svého manžela srazila autem a pak se chvíli léčila v léčebně. Petr Boháč ztratil svou práci a ačkoliv byl dříve úspěšný, kvůli alkoholu už jinou nenašel. Flaška tvrdého alkoholu se stala jeho denním chlebem. Aby vůbec mohl existovat, vzal práci ve třídírně odpadů, která celou jeho osobní prohru jen umocňovala.

Pavel Kříž v Ulici už nehraje

Pavel Kříž už v Ulici nehraje. Jeho dějová linka skončila tragicky a spolu s ním se z příběhu vytratila celá jejich rodina. Pavel Kříž v Ulici vyfasoval život smolaře. Podobný příběh potkal například Kláru Peškovou, která v Ulici také neskončila slavně. I přestože se v Ulici už neobjevují, nikdo Boháčům neodpáře fakt, že byli u zrodu fenoménu Ulice. Stejně jako Liškovi, Nyklovi, Jordánovi nebo Farští.

Zdroje článku: