Pátá řada úspěšného seriálu Papírový dům už se konečně blíží. Co nového nás v ní čeká?

Pátá řada úspěšného seriálu Papírový dům už se konečně blíží. Co nového nás v ní čeká?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Španělský krimi seriál o partě zlodějů s geniálním šéfem bez pochyby patří mezi nejsledovanější neamerické snímky na Netflixu. Brzy se proto také dočkáme dlouho očekávané finální série, která pro nás chystá pořádnou nálož novinek. Kdy vyjde a co o ní zatím víme?

Jedna řada, dvě části

Papírový dům se stal obrovským hitem po celém světě a bandu kriminálníků pod vedením Profesora si oblíbil snad každý. Očekávaná konečná řada proto na Netflix dorazí již za pár měsíců a je na co se těšit. Bude mít deset dílů, ale bude rozdělená na dvě části. Prvních pět dílů tedy bude mít premiéru už 3. září a druhých pěti se dočkáme 3. prosince.

Netflix kromě data premiéry vydal také poutavý trailer, prozradil jména nových herců a nastínil, co se v seriálu bude dít. Tak se na to pojďme podívat!

Jak bude příběh pokračovat?

Mezi herci samozřejmě nebudou chybět známé tváře ze čtvrté série, které jsme si tak oblíbili. Kromě nich se v seriálu však objeví i nějací nováčci. Těmi budou Miguel Ángel Silvestre, kterého můžete znát ze seriálu Velvet nebo Osmý smysl a Patrick Criado, nominovaný na ocenění Goya za roli ve španělském filmu La gran familia española a seriálu Vivir sin permiso.

Protože čtvrtá série Papírového domu skončila otevřeně, fanoušci přišli s řadou teorií a spekulací o tom, jak by příběh mohl pokračovat. Netflix nám však odhalil i tuto záhadu.

Jak víte, parta strávila ve Španělské bance přes 100 hodin. Po ztrátě jednoho ze členů ale přichází jejich nejtěžší a nejtemnější chvíle. Profesor po zásahu policistky Sierry poprvé nemá žádný záložní plán. Ještě k tomu se jim postaví největší nepřítel, kterého kdy měli – samotná armáda. Konec největší loupeže v dějinách už se blíží ke konci, ale to, co začalo jako loupež, se nečekaně mění v krutou válku.

I podle traileru můžeme usoudit, že skutečně půjde o válku, ze které bude pro lupiče hodně těžké se dostat. Můžete tedy očekávat pořádnou dávku akce, napětí i emocí. Zkrátka to bude takové zakončení, jaké si seriál skutečně zaslouží.

Celý příběh, kterými si postavy prošly, pravděpodobně skončí tak, že si každý opět půjde svou cestou a parta se definitivně rozpadne. 

Nemusíte však zoufat, že už postavy neuvidíte. Tvůrce pořadu totiž po skončení seriálu plánuje různé spin-offy, které nám odhalí odlišné dějové linie a pohledy, které jsme dosud neměli možnost spatřit. Ty nám o postavách prozradí mnohem více a celkově rozšíří svět kolem seriálu.

Prozatím si čekání můžete zkrátit zhlédnutím oficiálního traileru, který vás na nové příběhy zlodějské party opravdu navnadí. Připravte se, čeká nás pořádná jízda!

 

Zdroje: