Otec nevěsty s českým dabingem: Komedie plná katastrof a nedorozumění, kde nakonec lásku stvrdí nejen ženich s nevěstou

Otec nevěsty s českým dabingem: Komedie plná katastrof a nedorozumění, kde nakonec lásku stvrdí nejen ženich s nevěstou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Otec nevěsty je americká romantická komedie z roku 2022. V komedii si zahrála i Gloria Estefan. Jedná se o jednu z nejznámějších umělkyň světa, která je také známá jako „královna latino popu“. S více než 90 miliony prodaných alb je nejúspěšnější umělkyní v historii iberoamerické latinské hudby.

Jde už o třetí zfilmovanou verzi podle stejnojmenného románu Edwarda Streetera z roku 1949. První verze vznikla v roce 1950 a druhá v roce 1991.

Renomovaný architekt Billy (Andy Garcia) a jeho žena Ingrid (Gloria Estefan) jsou kubánsko-americký pár z Miami se dvěma dcerami, čerstvou absolventkou právnické fakulty Sofií (Adria Arjona) a vzpurnou aspirující módní návrhářkou Corou (Isabela Mercedes).

Na párové terapii Ingrid řekne Billymu, že už má dost jeho workoholického přístupu a tvrdohlavosti a chce se rozvést. Jejich terapeut jim radí, aby se nejprve poradili s dcerami. Ingrid to chce oznámit ještě ten den, když Sofia přijede na návštěvu. Jenže ta rodičům oznámí, že je zasnoubená s právníkem Adanem Castillou (Diego Boneta) a že se chtějí do jednoho měsíce vzít. 

Billy a Ingrid se dohodnou, že svůj rozvod udrží v tajnosti až do svatby. Billy váhá ohledně Sofiiných plánů a její touhy přestěhovat se s Adanem do Mexika, kde by pracovali pro neziskovku. Mladí lidé zase nejsou nadšeni z představy, že by jim otec vystrojil tradiční kubánskou svatbu.

Adanův bohatý otec Hernan a zbytek jeho rodiny přijíždějí do Miami a atmosféra houstne. Otec nevěsty, který musí dusit kubánský temperament, je uražený, když se ženichova rodina chce finančně zapojit do svatby. Hernan dále ukazuje své peníze a pořádá zásnubní večírek na své jachtě. Když nadhodí, že by svatba mohla být v jeho nové vile v Miami, atmosféra už je tak hustá, že by šla krájet.

A vše ještě zpestří varování před silnou bouří, která nakonec zboří jediný most, který vede k místu konání svatby a poničí velkou část svatebního vybavení.

Se společným úsilím, které nakonec opět sblíží rodiče nevěsty, se svatba nakonec přece jen koná.

Zdroj článku: