Ordinace: Proč Jakub tolik nenávidí Ondru?

Ordinace: Proč Jakub tolik nenávidí Ondru?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Často se stává, že dva muže může rozdělit pouze žena. Většinou to je ale žena jednoho z těchto mužů nebo žena, kterou oba milují. U Jakuba a Ondřeje je ale situace trochu jiná.

Dva kamarády může rozdělit mnoho věcí. Většinou ale nejde o věci, ale o lidi. Konkrétně teda ženy. Často se stává, že se dva muži, kamarádi, pohádají kvůli ženě, která se jim oběma libí. Nebo kvůli takové, která je dokonce partnerkou jednoho z nich. V případě Ondry a Jakuba je situace ale jiná. Důvodem jejich sváru je totiž Jakubova nevlastní matka Alena.  

Jakub se zná s Ondřejem ze školy. Jsou to spolužáci a oba jsou studenty lékařské fakulty. Ondřej přijel do Kamenice kvůli stáži ve zdejší nemocnici. Neměl ale zařízené bydlení, a tak mu Ondřej nabídl, aby přespal u něj a u Aleny. Když je doma představoval, ani si nevšiml překvapeného výrazu Aleny a Ondřeje. Ti dva už se totiž znali. Předchozí večer se políbili v baru. Alena nebyla z jeho přítomnosti nadšená, protože stále truchlila po svém zesnulém manželovi Čestmírovi, otci Jakuba.

Ondřej nakonec ale u Aleny zůstal a začali se sbližovat. Sbližovali se tak dlouho, až se z nich stal pár. A bylo jim jasné, že musejí s pravdou ven a o jejich poměru a vztahu všem říct. Jakub se to dozvěděl nečekaně ještě dříve, než mu to stihli oficiálně říct. A byl opravdu hodně zaskočen. A rozhodně ne v pozitivním smyslu. A tím začal kolotoč nepříjemných situací.  

Jakub byl neskutečně naštvaný. Cítil se zrazený. Vztah Aleny s Ondřejem pro něj znamenal, že už Alena na jeho otce zapomněla. Přišlo mu to jako podvod. Pro Jakuba bylo velmi náročné smířit se se smrtí otce. Tragicky přišel už o matku a také o další otcovu přítelkyni a později manželku Magdu, kterou si velmi oblíbil. Teď přišel také o otce. Po podrazu, který Alena udělala, si připadal opuštěný a začal dělat Aleně ze života peklo. Spolu s Mikym se postavili proti Aleně a Ondrovi a začali jim dělat jeden naschvál za druhým. Došlo to tak daleko, až se Alena s Ondřejem rozešla. To samozřejmě Jakuba potěšilo a začal se s Alenou zase sbližovat. Láska ale zvítězila a Alena s Ondrou se k sobě zase vrátili. Začne toto peklo zase nanovo?  

Miky dostal rozum a pochopil, že Ondra nechce nahradit jejich tátu, ale chce být spíše jeho kamarádem. A sám sobě a také Jakubovi přiznal, že má Ondru vlastně moc rád a chce, aby u nich zase žil. Jediný, kdo tedy byl proti tomuto vztahu, byl Jakub. To by nebyla Ordinace, aby šlo všechno hladce. Ondřej onemocněl a vypadá to, že se mu vrátilo velmi vážné onemocnění, které by mohlo mít fatální následky. A to zrovna ve chvíli, kdy Alena zjistila, že je těhotná. Aleně to ale neřekl a na krátkou chvíli s ní přerušil kontakt, protože musel podstoupit mnoho vyšetření. Neozval se tak Aleně ani ve chvíli, kdy právě potrácela jejich miminko. V tu chvíli se na scéně objevil Jakub a dozvěděl se o celé situaci. A to byla voda na jeho mlýn, která ještě více podpořila nevraživost vůči Ondrovi. Rozhodl se, že mu odnese zbytek jeho věcí a pěkně od plic mu řekne vše, co ho štve. Jenomže najde Ondřeje v hrozném stavu a dozví se celou pravdu. Je šance, že si tito bývalí kamarádi k sobě ještě najdou cestu?  

Zdroj článku:
  • Autorský text