Ordinace v růžové zahradě 2 (1060): Alena už zase ztratila děti a Jakub Mázl nehodlá zakopat válečnou sekeru

Ordinace v růžové zahradě 2 (1060): Alena už zase ztratila děti a Jakub Mázl nehodlá zakopat válečnou sekeru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dramatické události v Kamenici pokračují ve velkém stylu. Darebáci sbírají plusové body, jedno nedorozumění střídá druhé, Alena se nemá ani kde pomuchlovat se svým zajíčkem a z Radky je opuštěná troska závislá na lécích.

Renner poletuje kolem Zity, zajímá se o stav Petra Hanáka a sbírá plusové body. Dokonce se obětuje, když se zdravotní stav Hanáka zhorší, a přestože je ještě potlučený z autonehody, předstírá enormní zájem o všechny lidi kole sebe. Vypadá to, že co nevidět se nad ním objeví svatozář. Anebo ne a konečně někdo další pozná, jaký je to člověk, když nic nepředstírá.

Zatím zná pravdu jen jeho advokát a o svém klientovi si nedělá žádné iluze.

Mára zatím léčí otce Bianky, ale s panem Kaštánkem to nevypadá dobře. Kromě podrážděného žlučníku se objevují další potíže, až si nebohý muž začne myslet, že se blíží jeho poslední hodina. Možná právě proto vezme svou zlobivou dceru na milost a usmíří se.

Dominika s Biankou pátrají v lékařských knihách a hledají možnosti diagnózy. Až se konečně dopátrají podstaty problému a vypadá to, že pan Kaštánek se ještě na druhý břeh neodebere.

Alena přišla o společnost Ondry, který se musel po návratu Jakuba odstěhovat, a protože Ondra sdílí bydlení s dalšími zaměstnanci nemocnice, nějak nemají příležitost si užívat radovánky a okouzlení pomalu mizí. Ondra navíc musí čelit otevřenému nepřátelství od Jakuba, který nastoupil na gynekologickém oddělení a nevynechá ani jednu příležitost, aby svému bývalému kamarádovi nedal jasně najevo, co si o něm myslí. Ondrovi se moc nedaří ani v nemocnici, kvůli nedorozumění dojde ke komplikovanému porodu, a přestože to nebyla Ondrova vina, nějak se mu to přičítá.

Asi ani Alena ho moc nepochválí. Když ji na moment šel hlídat děti, zrovna mu volali kamarádi, že se jdou provětrat na skály. To bylo přesně to, co stresovaný mladík potřebovat, a protože se měl Jakub každou chvíli vrátit, riskl to a nechal děti doma samotné. Jenže ty zmizely, a přestože se nejstarší výtečník doma objevil, po Beníkovi a Magdičce nebylo nikde ani stopy. To se Ondra moc nevyznamenal.

Zdroj článku: