Nově na Netflixu: Teprve pár měsíců starý německý teror-thriller, který v Česku nenašel moc fanoušků

Nově na Netflixu: Teprve pár měsíců starý německý teror-thriller, který v Česku nenašel moc fanoušků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S temným thrillerem Je suis Karl byl loni v září uveden německý film o teroristických útocích a pravicovém extremismu do kin. Již nyní lze tento film zhlédnout i na Netflixu, jenže i když byl v Německu kritikou většinou pochválen, české publikum se s ním moc netulilo.

O co jde?

Mladá Berlíňanka Maxi (Luna Wedlerová) přišla při teroristickém útoku o matku a dva bratry. Přežila jen ona a její otec Alex (Milan Peschel), jenž je po útoku sužovaný vinou. Maxi ve svém smutku hledá nový smysl života a obrací se k politickému hnutí. Tam se seznámí s charismatickým studentem Karlem (Jannis Niewöhner), který chce vyvolat revoluci, která se rozšíří po celé Evropě. Jak se ale do Karla čím dál víc zamilovává, ani si nevšimne nebezpečné skupiny, kterou se nechává zmocnit...

Pravicový terorismus v centru

Je suis Karl, který byl uveden do kin v září 2021, byl původně produkován kvůli velmi důležitému účelu. Film režiséra Christiana Schwochowa je v Německu celkem akceptován, i když podle vrchního německého kritika Björna Bechera trpí obrovským problémem důvěryhodnosti, který je zde dvojnásob vážný, protože téměř nedbale bagatelizuje vliv identitářského hnutí. Co by se ale bagatelizovat nemělo, je vynikající výkon hlavní herečky Luny Wedlerové.

V Česku dosáhl film na ČSFD pouhých 27 %, ani téma, ani nevyužitá šance poslat důležitou zprávu do světa se úplně nepovedla. Každý, kdo by se tím chtěl sám přesvědčit, si může film pustit na Netflixu.

 

Zdroj: