Jeffrey Dahner: Netflix přichází s novým seriálem o vrahovi kanibalovi

Jeffrey Dahner: Netflix přichází s novým seriálem o vrahovi kanibalovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postrach 70. a 80. let Jeffrey Dahner, který zabil 17 mladých mužů, dostane vlastní seriál. V netflixovém projektu „The Jeffrey Dahner Story“ poukáže režisér a producent Ryan Murphy na to, jak toto monstrum dokázalo zabít tolik lidí, a jak mu při tom pomohla policie, která se o něj skoro nezajímala.

Jeffrey Dahner: Příšera

Po jeho zatčení v červenci 1991 se přiznal k celkem 16 vraždám, i když se oficiálně počítá se 17 vraždami, které spáchal v letech 1978 až 1991 na mladých mužích, z nichž většina pocházela z gay scény města Milwaukee, uvádí portál biography.com. Téměř vždy postupoval stejně: nejprve nalákal svoji oběť do svého bytu, kde ho zdrogoval, sexuálně zneužil a uškrtil. Na mrtvole poté prováděl nekrofilní činy a vyfotografoval rozřezaný korpus těla. Často sbíral lebku a další části těla svých obětí a v některých případech praktikoval kanibalismus, což mu v médiích vysloužilo přezdívku Milwaukee Cannibal (alternativně Milwaukee Monster).

Ačkoli Dahmerovi bylo diagnostikováno několik duševních poruch, soudní porota v Milwaukee ho odsoudila k maximálnímu trestu 15 po sobě jdoucích doživotních trestů bez možnosti na propuštění. V Ohiu, kde Dahmer spáchal svou první vraždu, dostal ještě jeden životní trest. Roku 1994 byl spoluvězněm zabit.

Dahmer je jedním z nejslavnějších světových sériových vrahů 20. století a je často zmiňován vedle Teda Bundyho, Johna Wayna Gacyho a Richarda Ramíreze jako jeden z nejhorších vrahů blízké minulosti. Na rozdíl od mnoha jiných sériových vrahů vyjádřil lítost nad svými činy, spolupracoval při policejním vyšetřování a také přiznal vraždy, které by bez jeho přiznání nebyly odhaleny.

Seriál na Netflixu

S jeho příběhem se setkáme v novém seriálu „The Jeffrey Dahner Story“ na Netflixu. Evan Peters převezme roli šíleného vraha, další role ztvární Richard Jenkins, Penelope Anne Millerová, Niecy Nashová a Shaun J. Brown. Hlavní tématikou nebudou jen vraždy Dahnera a jeho nelidské činy, ale i nezájem policie a chybná rozhodnutí místních úřadů. Seriál „The Jeffrey Dahmer Story“ by se měl dle webu serienjunkies.de skládat z deseti epizod a zahrnovat období od 60. do počátku 90. let.

 

Zdroj: