Ždímání peněz je i u Netflixu oblíbenou metodou: Amerika plánuje vlastní verzi „Hry na oliheň“

Ždímání peněz je i u Netflixu oblíbenou metodou: Amerika plánuje vlastní verzi „Hry na oliheň“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vůbec poprvé se Netflix chystá vyrobit anglický remake svého vlastního materiálu. Brutální akční thriller „Time To Hunt“ od režisére Adama Randalla (Noční zuby) je skoro přesná kopie populárního pořadu z Jižní Koreje. Ale proč točí Netflix vlastní verzi vlastního seriálu?

Toto je „Time To Hunt“

Celosvětový úspěch „Hra na oliheň“ je dokonalým důkazem toho, že ne Netflix může najít úspěch jakýkoliv pořad z jakékoliv země celého světa a že mnoho herců nemusí být nutně jen známé hollywoodské hvězdy. Ale i tak se nyní Netflix rozhodl znovu vydat vlastní originální obsah – a to v rámci nové strategie. Poprvé od začátku existování natočí Netflix remake vlastního projektu.

„Time To Hunt“ se odehrává v blízké budoucnosti, kdy jsou města zpustošená chudobou a násilím. Skupina mladých mužů přichází s nápadem umožnit bezstarostný život loupeží v kasinu. Tím ale okrádávají gangstery, se kterými si není radno zahrávat. Brzy začne brutální lov na skupinu loupežníků. „Time To Hunt“ vyniká především akčními scénami, které jsou opravdu pěkné (a hodně hlasité). Koncept filmu a jeho předchůdce je velmi podobný, jediným rozdílem je, že se tato novinka odehrává v Americe.

Bude to pravidelná strategie Netflixu?

Protože streamovací služba už nějakou dobu pracuje na remaku své vlastní hitové série „Papírový dům“. I tento španělský seriál získal celosvětový úspěch, a protože se letos odvysílala poslední série, chce

Netflix jednoduše začít od začátku – až na to, že tentokrát s korejskými herci (hlavní roli mimochodem převezme hvězda ze „Hry na oliheň“ Park Hae-soo).

Nejspíše se tedy tato nová strategie u Netflixu chytla. Přeci jen je u streamovacího giganta jasné, že chce svou platformu stále více zaplňovat. Téměř každý den se musí objevovat novinky, včetně několika originálních titulů každý týden. Není ale snadné znovu a znovu prosadit nové nápady a koncepty pro tolik materiálu. Proč tedy neumístit každých pár let novou verzi některých hitů z minulosti, jen natočené z jiného koutu světa?

 

Zdroj: