Nejlepší taneční filmy všech dob

Nejlepší taneční filmy všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tanec, romantika, soutěže, tréninky. Každý film je jiný, ale přece jen je něco spojuje, tím je tanec. Právě kolem tance se všechny tyto filmy točí. Některé určitě znáte, podívejte se ale i na ty méně známé.

Hříšný tanec

Film, který znají skoro všichni. Frances, které všichni říkají Baby, tráví léto s rodiči v hotelu pro movitější hosty. Zde se seznámí s divokým rytmem tance a tanečním instruktorem Johnym Castlem. Jeho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, nemůže se tedy zúčastnit důležitého vystoupení. Proto se rozhodne tančit s Frances. Oba společně začnou intenzivně trénovat a jejich taneční vztah přeroste v lásku.

Honey                                                                                                               

Talentovaná Honey je hiphopová tanečnice, která ve volném čase učí děti ze sociálně slabších rodin tanec. Chce se stát profesionální tanečnicí. Všimne si jí hudební režisér Michael Ellis, který ji obsadí do svého klipu. Život choreografky ale není tak slibný, jak si představovala, proto se chce vrátit zpátky k dětem. Jak dopadne její sen o otevření studia?

Divoký Stomp

Mladý tanečník a DJ nedokáže během pouliční rvačky zabránit smrti svého bratra. Jeho život se obrátí naruby, proto opouští Los Angeles a stěhuje se k příbuzným do Atlanty, kde nastoupí na univerzitu. Zde se seznámí s novou disciplínou „steppingem“, ve které se míchá hip-hop a step. Už dlouhá léta probíhají boje mezi dvěma skupinami -  vlky a krajtami. Vlci se už sedm let pyšní titulem národního šampiona, mladý tanečník se ale připojí ke krajtám a pokusí se společně zvítězit nad vlky.

Smím prosit?

Trocha komedie, trocha romantiky a hodně tance. Přepracovaný účetní Richaard Gere je unavený, jeho den se tává rutinou. Jednoho dne potká krásnou učitelku tance Jennifer Lopez. Rozhodne se, že chce změnu, proto k ní začne chodit na hodiny tance, aby ji lépe poznal. Radost z tance je velká, účastní se taneční soutěže. Jak dopadne jeho problémové manželství?

Burlesque neboli Varieté

Hlavní hrdinkou tohoto amerického filmu je Tess, tanečnice v důchodu a majitelka The Burlesque Longe, která se snaží, aby chátrající divadlo přežilo. Čelí finančním dluhům, vypadá to, že podnik skončí. Na scéně se ale objeví mladá Ali, která je najatá jako servírka. Brzy se ale do umění varieté zamiluje a chce prostě stát na jevišti jako hlavní atrakce revue.

Backstage

První český taneční film, který se točí kolem lásky Mary a Buddyho. Oba dva milují tanec a dávají dohromady taneční skupinu. Všichni členové chtějí být slavní tanečníci. Objeví se před nimi nabídka účasti na castingu. Jak taková velká zkouška dopadne?