Nejlepší filmy roku 2021: Jaké snímky nás letos nejvíce bavily – 3. díl

Nejlepší filmy roku 2021: Jaké snímky nás letos nejvíce bavily – 3. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
jako každý rok se ke konci podívají kritici zpět na minulých 365 dnů, a porovnají nejlepší filmy, co se v daném roce objevily na velkém plátně. Tady je třetí díl top 10 nejlepších letošních filmů.

4. "Bo Burnham: Inside"

S „Bo Burnham: Inside“ na vás v tomto žebříčku čeká další zasvěcený tip, který si můžete užít přímo s předplatným na Netflixu. Jde o trochu jiný komediální speciál od Bo Burnhama, který sám sebe vnímá spíše jako totální umělecké dílo. Jeho gagy jsou nejen sociopolitické, a především soustředěné na pandemii, ale také extrémně vyhroceně přebírají moderní internetový svět. Rozhraní mezi absurdní komedií a depresivní tragédií dělá z filmu „Bo Burnham: Inside“ jedno z největších uměleckých děl o koronavirové pandemii.

3. "Spider-Man: Bez domova“

Nejnovější Spiderman je teprve pár týdnů v kině, a už teď patří mezi nejlepší letošní filmy. Už jen během prvního týdne bořil rekordy, ani blockbuster „Avengers: Endgame“ nepřilákal tolik diváků, jako nejnovější dobrodružství Petera Parkera. Film, kdy se celý svět dozví o identitě superhrdiny, představuje film technicky nejvyspělejší snímek Marvelového světa, který se díky zázračným obrazům trochu přibližuje „Počátku“. Kinová podívaná která beze sporu stojí za zhlédnutí.

2. "Nadějná mladá žena"

Na druhém místě v seznamu nejlepších letošních snímků je obzvláště nepříjemný film: „Nadějná mladá žena“ s Carey Mulliganovou. Mladá žena se v něm mstí „vstřícnému“ světu mužů, kteří si ženy přivedou domů a následně je napadnou. Je to velmi dramatický krimi, jenž vás dokáže okouzlit, i když možná tím trochu strašidelnějším způsobem.

1. "Duna"

Žádný film nebyl uveden v tolika žebříčcích na prvním místě jako „Duna“. Velký náskok si dokázal vydobýt sci-fi blockbuster Denise Vialeneuvea především díky geniální hudbě a velkými dechberoucími obrazy. Pokud hledáte čistě ohromující kino plné transcendentální krásy a se skóre, které otřese kinem jako nikdy předtím, tak musíte vidět „Dunu“.

Filmy, které těsně minuly top 10

  • Free Guy – super komedie s Ryanem Reynoldsem jako Ryan Reynolds
  • Cruella – Dozvíme se původ zlé vražedkyně dalmatinů
  • House of Gucci – Kriminální drama o rodině Gucciových se špičkovým obsazení
  • West Side Story – Film od Stevena Spielberga o nejznámějším muzikálu všech dob

 

Zdroj: