Meg Ryan: Mohla z ní být Pretty Woman, ale nepodařilo se. Zazářila ale i tak, než se z ní stala reklama na plastickou chirurgii

Meg Ryan: Mohla z ní být Pretty Woman, ale nepodařilo se. Zazářila ale i tak, než se z ní stala reklama na plastickou chirurgii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Hollywoodu se objevila pár let před filmem Top Gun. Říká se, že v té době stačilo být jen hezkou štíhlou blondýnou, aby se nějaká role pro vás našla. A ona byla krásná, usměvavá a blond.

V dospívání však o herectví nesnila. Rodiče jí dali jméno Margaret Mary Emily Hyra a už ve škole se jí děti kvůli jménu posmívaly. Doma jí říkali jednoduše Peggy. Otec byl učitel a matka měla také pedagogické vzdělání, přestože byla v domácnosti a starala se o tři děti. Po rozvodu zůstala s otcem, studovala žurnalistiku, později komunikační vědy. Když si potřebovala něco vydělat, hodně dobře jí to šlo v reklamě, kde byl o ni velký zájem. Netrvalo tak moc dlouho, než si jí všimli filmaři.

Tak se ze zaryté intelektuálky stala herečka. Jako první si Peggy změnila jméno na Meg Ryan, poté se začala měnit na hollywoodskou star. Začala v malých rolích, aby se rozkoukala. Na příležitost nemusela čekat dlouho. V roce 1989 za sebou měla sice malou roli, ale zato v kasovním trháku Top Gun. Její jméno si tak už pamatovali lidé i režiséři a producenti.

Film Když Harry potkal Sally ji vystřelil na výsluní. Hlavně jedna scéna, kdy v restauraci svému kamarádovi ukazuje, že předstírat orgasmus je snadnější než si objednat jídlo, se stala naprostým hitem. Dodnes se ještě čas od času někde vynoří. Ani film, který je o tenké hranici mezi přátelstvím a láskou, moc nezestárl.

Meg už získala sebevědomí, a tak se ucházela o roli prostitutky Vivian ve filmu Pretty Woman. Roli jí ale vyfoukla úplně neznámá Julia Roberts s ohromujícím úsměvem. Byla v branži nová, neokoukaná a blondýny už zřejmě nebyly tak v módě.

Usměvavá blondýnka, která chtěla být novinářkou, ale o nabídky nouzi neměla. Za pár let přilákala do kin miliony diváků na film Samotář ze Seattlu. Když film točila, byla tři měsíce po porodu, plná citů a lásky a v perfektní formě. A na roli to bylo vidět. Na romantické vlně pokračovala jako doktorka Meggy ve Městě andělů a dokázala rozplakat celé kinosály.

Stejně dojemný je i film Když muž miluje ženu, který je k vidění 5. 7. na ČT večer. Je to jedna z nejkomplikovanějších rolí, kterou bravurně zvládla. Jde sice o trochu smutný, ale hlavně dojemný příběh o velké lásce Alice a Mika (Andy Garcia), kterým se do života připlete alkohol.

Meg Ryan a Dennis Quaid
Meg Ryan a Dennis Quaid | Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Ani herečce se v soukromém životě trampoty nevyhýbaly. V desetiletém manželství s Dennisem Quaidem poznala, co závislost obnáší. Naštěstí dokázala z manželství odejít. Celých deset let však pár žil dost bouřlivě a ani narození syna je nezklidnilo. Quaid se opíjel do němoty. Když už ani to nestačilo, objevil účinky kokainu. A Meg se pomalu do drogové pasti dostávala s ním.

Naštěstí jí do života vplul urostlý svalovec. Během natáčení se sblížila s „gladiátorem“. V době, kdy se Russell Crowe stal jejím milencem, byla ještě vdaná, ale on se bezhlavě zamiloval. Do té doby žil klidným životem se ženou, kterou označoval za lásku svého života. Zamilovanost páru vydržela rok. Potom se svalovec vrátil domů a Meg dokázala hodit minulost za hlavu a žít sama. Nebylo to nadlouho.

V roce 2010 se dala dohromady s folkovým zpěvákem Johnem Mellencampem. Od té doby se stále rozchází a usmiřují, že už i novináři ztratili přehled o tom, jak to vlastně mají. V roce 2018 se zasnoubili, ale o svatebních zvonech nikdo neslyšel. Meg si k synovi adoptovala čínskou holčičku.

Meg Ryan 2018
Meg Ryan, snímek z roku 2018 | Zdroj: lev radin / Shutterstock

Jak přibývaly herečce vrásky, ze světa reflektorů se začala vytrácet, a přestože dlouhé roky odmítala přiznat chirurgické zákroky, vše, co se jejím příznivcům na jejím vzhledu líbilo, se začalo vytrácet. Z krásky, která inkasovala patnáctimilionové honoráře, se stala podivná bytost bez mimiky. Když si toho všimli i režiséři, Meg Ryan se raději z branže v tichosti stáhla s tím, že je to její volba a o herectví už zájem nemá. Sama je se svým vzhledem údajně spokojená, ale možná by jí vrásky slušely.

Zdroje článku:
  • csfd.cz,
  • Staré dobré časy 7/23, vydavatel RF Hobby,
  • Autorský text