MasterChef u Forejta: Na talířích byly lebky a mozky, oči musely být šťavnaté a občas zakokrhal kohout

MasterChef u Forejta: Na talířích byly lebky a mozky, oči musely být šťavnaté a občas zakokrhal kohout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soutěžní pětice se vydala i s porotci do Entrée Restaurant v Olomouci, kam zavítaly kamery MasterChefa poprvé. Na soutěžící čekalo vaření v profesionální kuchyni pod ostřížím zrakem šéfkuchaře Forejta, který tentokrát vítěze dnešní kuchařské výzvy vybíral sám.

A nehodnotil jen jídlo, ale i to, jak se kuchtíci v jeho kuchyni pohybovali, uklízeli a dokázali si práci zorganizovat. Restaurace se zaměřuje na přípravu degustačního menu a hosté si mohou přímo prohlédnout, jak se jejich bizardní pokrmy připravují. Terka, Betty, Lubina, Martin a Ondra tentokrát připravovali každý jeden chod, který si vylosovali, a dělali pět porcí. Dvě jídla skončila na stole před Kašpárkem a Punčochářem a u stolu jim dělala společnost manažerka podniku a dva kuchaři, které považuje Forejt za nejlepší pomocníky.

porada před kuchařskou výzvou, zdroj: TV Nova

Vaření bylo hodně náročné. Začínala Terka, která si jako svou inspiraci vylosovala zrak. Připravovala netradiční předkrm, kdy do lebek vkládala oči a vše zdobila zeleninou. Tereze vadilo jen to, že šla do kuchyně jako první a všichni ji sledovali. V polovině jejího vaření se přidal Martin, a to už byla spokojená. Za své jedlé oko z ovčího sýra dostala pochvalu. V kuchyni se pohybovala sebejistě, což ocenil i Forejt.

Martin předvedl nervozitu jako nikdy předtím a opět bojoval s oddělováním žloutků od bílků. To už by si měl opravdu nacvičit. Martin si vylosoval sluch. Podle šéfkuchaře byl pomalejší, ale vše nakonec stihl a nedostatky ve vaření dohnal tím, že své kroupoto se srdíčky a křupavými vepřovými oušky skvěle dochutil.

Terka připravuje předkrm. Zdroj: TV Nova

Už v půli jeho vaření nastoupila Betty, která měla jídlo postavené na chuti. Nejvíce ji potrápily jazyky, které musela loupat. Betty měla hlavní chod a byl určitě dost náročný, ale ač se před vařením bála, nakonec se soustředila jen na to, co dělá, a byla v pohodě. Na jazyk servírovala jídlo tak, jak jsou umístěné chuťové buňky, a vše doladila křenovou omáčkou s chutí umami. Betty údajně podávala jídlo s chlapskou chutí.

K Betty přišel po Martinovi Ondřej, který dělal humrový bisquet a kaviár z mořského ježka. Jeho úkolem byl hmat, takže si hosté pěkně osahali mořského ježka. Ondřej trochu nestíhal a ukradl ještě 10 minut z Lubinova času, který přišel na závěr, aby udělal dezert. Jeho smyslem byla vůně. Tentokrát měli strávníci na stole v miskách mozky, i když ne úplně pravé.

Všechny chody byly dobré. Tentokrát se nevylučovalo a vítěz výzvy vyhrál výhodu neúčastnit se příštího vyřazování, takže má jistý postup do čtveřice nejlepších.

Tak schválně, jestli uhodnete, kdo si v profesionální kuchyni podle Forejta vedl nejlépe.

Betty a její práce na hlavním chodu. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek