MasterChef Česko: Malý žertík porotců, uplakaný Péťa nad kynutými knedlíky a konečně odstřelený Adam

MasterChef Česko: Malý žertík porotců, uplakaný Péťa nad kynutými knedlíky a konečně odstřelený Adam
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na sedm kuchařů opět čekaly dvě výzvy a vyřazování. Na nákup se tentokrát vydali přímo do obchodu a podle pokynů měli nakoupit suroviny pro soupeře. Druhá výzva byla hodně zajímavá a od soutěžících vyžadovala pevné nervy, které nakonec ujely Adamovi.

První výzva

Podle instrukcí soutěžící nakupovali tři až osm surovin pro jednoho ze svých protihráčů. Mělo jít o taktiku a výběrem surovin tak mohli nakupující hodně ovlivnit náročnost připravovaného pokrmu soupeře. Trochu zákeřná byla Lucia, která nakoupila Adamovi suroviny, ze kterých by měl dělat svíčkovou. Ještě horší suroviny nakoupila Terka pro Kubu. Ten je zručný při přípravě masa, tak mu pořídila suroviny na dezert.

Honza v kuchyni
Honza v kuchyni | Zdroj: TV Nova

Jenže taktizování se tentokrát moc nevyplatilo a suroviny nakonec zůstaly ve vlastnictví těch, kdo je nakoupili. To bylo nepříjemné hlavně pro Terezu. Kuba, kterému byly původně suroviny určené, se jen smál. Nakonec to byl on, kdo s Péťou jako jediní po první výzvě odešli na balkon. Kuba udělal lívance se švestkami a slivovicí.

Péťa chtěl zkusit kynuté knedlíky, ale i takové banální jídlo je pro kuchařskou elitu problém. Nakonec tedy improvizoval a vytvořil dezert z jahod, který porotci nechtěli ani komentovat. Chudák kluk si to vyložil tak, že je to nejhorší jídlo, a neubránil se slzičkám. O to větší radost měl, když zjistil, že je to právě naopak a dezert porotcům chutnal.

Pětice pro druhou výzvu

Petra ve druhé výzvě
Petra ve druhé výzvě | Zdroj: TV Nova

Na pět kuchtíků čekalo pět bedýnek s různými surovinami a byla dražba. Za každý příhoz se ubíral čas na vaření. Bedny se odkrývaly postupně a jejich obsah měl být stále náročnější. Asi nejlépe si vedla Lucia, která si počkala na třetí bedýnku, kde byly suroviny na dezert, a protože o ni nikdo jiný zájem neměl, měla na přípravu krásných 85 minut.

Stejný čas dostal i Adam na přípravu pokrmu z vegetariánské bedny, ale všichni hned vytušili, že tak dlouhý čas na přípravu je pro Adama spíše nevýhodou, protože své jídlo překombinuje. A to vaření vůbec nevypadalo dobře. Adam si nedokázal ani připravit těsto na tortillu, nakonec připravil dhal z červené čočky a podle poroty šlo o nejhorší jídlo výzvy. To znamenalo pro Adama poslední vaření podivného jídla v této soutěži. Štěstí, že se letos nikdo do soutěže nevrací zpět.

S Terezou bylo vaření podivné. Čekala na pátou, poslední bednu, kde byla svíčková Wellington, údajný postrach soutěžících. Tereza měla divně potrhané těsto, do kterého maso balila, neměla ani dost času, aby jídlo upekla, z trouby ho vytáhla přesně s ukončením času pro vaření, ale záhadně se jí přestěhovalo na prkýnko, a dokonce tam byla i miska s omáčkou.

Jídlo tak připravila k servírování po časovém limitu, aniž by to někomu vadilo. Porotci si ji zavolali jako poslední, protože maso musí minimálně dvacet minut po vytažení z trouby odpočívat, takže jí dali ještě čas navíc. A přestože nebylo jídlo v troubě celou požadovanou dobu, údajně bylo skvělé. Navíc servírovala tak, jako by vytáhla celou kachnu z trouby a přinesla ji tak porotě. To celé trochu zavánělo a vypadá to, že se porotcům už Adam omrzel, a tak si vybrali dalšího oblíbence.

Zdroje článku: