Markéta Stehlíková z Ulice není stejná jako seriálová Karla

Markéta Stehlíková z Ulice není stejná jako seriálová Karla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markéta Stehlíková v Ulici hraje sympatickou Karlu Taubrovou a v seriálu reflektuje hned několik vážných témat. Během natáčení Ulice dost změnila svou image a přiznává, že podobu se seriálovou Karlou dosud nenašla.

Markéta Stehlíková jako cílevědomá Karla z Ulice

Markéta Stehlíková se v Ulici objevila na podzim roku 2016 jako sebevědomá vyšetřovatelka Karla Taubrová. K její postavě se váže i její bratr Bruno (v podání Jaroslava Blažka) a její kolega Jirka Herman (toho hraje Jan Holík).

Postupem času na sebe postava Karly nabaluje další postavy. Ovlivní dějovou linku kadeřnice Digi a naplno se připlete do života Máry v podání Kryštofa Rímského. S ním později zakládá rodinu, adoptuje malého Vojtíška.

Markéta Stehlíková v Ulici reflektuje hned několik vážných témat. Ztvárňuje velkou workoholičku, která s prací neumí přestat, což jí trošku komplikuje vztah s Márou. Dále v Ulici promítne téma adopce. Karla v seriálu dlouhodobě nemůže otěhotnět, což ji deptá. Později se to však podaří a Karla může ztvárňovat další témata, jako je ztráta důvěry ke svému manželovi nebo snaha skloubit práci a rodičovství.

Vzhledem k obsáhlosti její postavy se v Karle určitě najde hodně divaček. I přesto, že je Karla kladnou rolí, divákům u ní nechybí potřebná pestrost.

Co bylo pro Markétu Stehlíkovou na natáčení nejtěžší?

Markéta Stehlíková byla pro diváky Ulice zcela novou tváří. Kromě hraní v Ulici se Markéta objevuje v některých epizodách jiných seriálů, zahrála si také ve filmech Krásno, 3 sezóny v pekle nebo Muži v říji.

Málokdo ví, že se Markéta Stehlíková objevila ve videoklipech Báry Polákové. Jak prozradila, s Bárou Polákovou chodila na vysokou školu.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na natáčení Ulice bylo pro Markétu Stehlíkovou nejtěžší najít si systém v učení textů. Jak prozradila, jsou doby, kdy je v Ulici potřeba naučit se i padesátistránkový text.

To jí dnes už nedělá problémy. Jak ale přiznala, na začátku z toho byla docela vykolejená. Další velkou zkušeností pro ni bylo hraní s dětmi, s čímž se setkala až díky Ulici.

Kvůli posměškům změnila svou image

Zatímco na začátku se Markéta Stehlíková do povědomí diváků zapsala jako ta na kluka ostříhaná komisařka, postupem času prošla velkou proměnou a vlasy si nechala dorůst. Jen málokdo tuší, že to nebyl její vlastní nápad. Učinila tak kvůli posměškům diváků, kteří až nehezky útočili na její vzhled v Ulici.

Někteří říkali, že vypadá jako lesba, jiní ji přirovnávali k chlapovi.

To se Markétě nelíbilo, a tak se rozhodla pro změnu. I když kratší vlasy pro ni byly praktičtější, svou novou vizáž si teď kupodivu užívá. Ještě něco na sebe herečka prozradila – v postavě Karly se vidí jen velmi málo. Například ona by do adopce nikdy nešla. V reálu je Markéta maminkou dcery Josefínky a o dalším dítěti nepřemýšlí.

 

Zdroje: