Šílený život bývalé Disney hvězdičky Lindsay Lohan, mezi drogami a zatčením

Šílený život bývalé Disney hvězdičky Lindsay Lohan, mezi drogami a zatčením
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lindsay Lohan byla jednou z mnoha hvězd, které proslavila společnost Disney. Ve filmu se objevovala už jako malá pihatá zrzka a lidé ji milovali pro její všetečnost a talent, který prokazatelně měla. Sláva jí bohužel v osobním životě přinesla jen samé trable.

Nebyla to rozhodně první roztomilá postava z filmového plátna, která opustila veřejný obraz roztomilé mladé dívky spojené s Mickey Mousem a prošla životem excesů, chyb a poněkud sporných rozhodnutí.

Lindsay Lohan a její přirozený talent

Lindsay Dee Lohan se narodila v New Yorku 2. července 1986. Její kariéra v zábavním světě začala ve velmi mladém věku. Ve třech letech už byla modelkou Fordu a také známou tváří americké televizní reklamy.

Její herecká kariéra začala v roce 1996 seriálem, ale diváci si ji zapamatovali hlavně díky roli ve filmu Past na rodiče (1998), kde Lohan hraje dvojčata. Film, který také znamenal debut režisérky Nancy Meyers, měl v pokladnách kin úspěch a nechal Lindsay Lohan vstoupit na kinematografický Olymp.

Následovaly filmy Mezi námi děvčaty (2003), Zpověď královny ze střední (2004), Protivný sprostý holky (2004), Můj auťák Brouk (2005), Prázdniny (2006) a řada dalších. Ale nebyly to úspěchy na stříbrném plátně, díky kterým se Lohan proslavila.

Lindsay Lohan: boj s drogami a častá vystoupení u soudu

Kariéru i soukromý život Lindsay Lohan charakterizovalo hlavně její zneužívání drog. V lednu 2007 podstoupila Lohan svou první rehabilitaci, zůstala v protidrogovém centru třicet dní, rehabilitace však neprobíhá podle plánu.

V květnu se stále potýkala s drogami a alkoholem a 27. května způsobila nehodu při řízení na Sunset Boulevard. Incident neměl žádné vážné následky, ale Lohan znovu podstoupila 45denní nařízenou léčbu. Situace se však nijak nezlepšila.

Poté, co byla propuštěná, byla Lohan znovu zatčená v červenci téhož roku. Obvinění spočívalo v tom, že řídila ve stavu intoxikace. V její kapse se našel kokain, ale popřela, že jí droga patří. Mezi tím také plnila stránky bulvárních novin seznamem svých milenců z řad známých lidí.

Po posledním zatčení začala svůj třetí rehabilitační cyklus a opět prokázala, že nemá v úmyslu „uklidit se“. V listopadu téhož roku byla opět zastavená při řízení pod vlivem alkoholu. Po vězení v Los Angeles, kde zůstala méně než hodinu, se herečka opět vrátila k rehabilitaci.

Lindsay se přestala účastnit nařízených sezení a následně byla odsouzená k 90 dnům vězení (2010). Za mřížemi zůstala ale sotva dva týdny.

Dokonce kradla

Herečka byla také obviněná z trestného činu krádeže. V roce 2011 byla odsouzena strávit 4 měsíce ve věznici a vykonat 480 hodin sociálních služeb za krádež náhrdelníku v hodnotě kolem 2500 dolarů. Po odvolání se však Lindsay Lohan podařilo trest snížit, a nakonec z něj zůstalo jen pár týdnů domácího vězení.

V průběhu soudního řízení byla Lindsay Lohan vždy obviňována z preferenčního zacházení, pravděpodobně kvůli svému společenskému postavení. Soudní řízení, které u obyčejných lidí funguje jako železná pěst, se v případě herečky často proměnilo v symbolické gesto.

S užíváním drog, sexuálními skandály a naprostou nezodpovědností, si tak mladá a talentovaná hvězdička zničila na dlouhou dobu svou hereckou kariéru.

Nová příležitost

Vypadá to ale, že po letech rebelie Lindsay konečně dospěla a časopis Variety hlásí její návrat k herectví. Tentokrát jde o romantickou komedii podepsanou Netflixem. Podle časopisu bude Lohan hrát bohatou a rozmazlenou dědičku, která kvůli nehodě ztratí paměť a ocitne se v péči okouzlujícího muže. O ostatním obsazení nejsou žádné zprávy, zahájení výroby je stanoveno na měsíc listopad. 

Zdroje: