Ve kterém okamžiku Linda Rybová svou postavu Blanky ze seriálu Ulice nenáviděla?

Ve kterém okamžiku Linda Rybová svou postavu Blanky ze seriálu Ulice nenáviděla?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příchod Lindy Rybové do seriálu Ulice byl trefou do černého. Její postava upozornila na velký sociální problém ve společnosti, o kterém se stále moc nemluví. Jde o alkoholismus u žen, které si tak snaží vyřešit své problémy.

Seriál se dotkl ožehavého problému

Téma ženského alkoholismu v Ulici rezonuje a herečka Linda Rybová byla v roli opilé Blanky tak dokonalá, že diváci oblíbeného seriálu nevěřili, že je herečka při natáčení střízlivá.

Rybová téměř nepije

Ve skutečnosti se na rozdíl od své postavy alkoholu spíše vyhýbá. Tvrdí o sobě, že není abstinent, jak se o ní občas říká, ale k pití se dostane jen výjimečně. Dodala, že samozřejmě v mládí pila někdy až příliš, ale nebylo to proto, že by to potřebovala nebo si tím chtěla řešit nějaké osobní problémy. Pila jednoduše proto, že pili její vrstevníci, které měla kolem sebe.

Svůj vztah k alkoholu vysvětlila tak, že jí prostě nechutná. Většinou si ho musí s něčím smíchat, aby ho vůbec vypila. S chutí si občas dá skleničku kvalitního vína.

Inspirovala se lidmi ze svého okolí

Pro ztvárnění své postavy z Ulice si tak jako inspiraci vzala tři lidi, které zná a kteří mají s alkoholem problém. Spojila je v jednu postavu, v Blanku. Jejich chování tak trochu okoukala. Například se jí tato zkušenost hodila, když měla být agresivní. Ze života jiných lidí čerpala i pro natáčení, kdy byla Blanka až příliš veselá, nebo když naopak upadala do hlubokého smutku a beznaděje.

Podle oblíbenosti své postavy se dá říct, že umí dobře pozorovat reakce lidí kolem sebe a jejich zkušenosti přenést do své role.

Jejím kolegou v seriálu byl také Martin Finger, jehož postava si alkoholismem také prošla. Přestože ztvárnili stejně problematické chování, nijak si své zážitky a názory nesdělovali a každý tak mohl dát své postavě osobitý ráz. Linda dodal, že se jí s Fingerem vždy natáčelo moc dobře a spoléhala na to, že by ji upozornil, kdyby své opilecké reakce přehrávala.

Nemá ráda opilou Blanku jako matku

Postava Blanky má velmi emotivní život a ty nejcitlivější scény, pokud jde o alkoholismus, pro ni byly spojené s dětmi. Právě tyto scény byly pro Lenku nejtěžší, a to konkrétně ty, kde lhala a vymlouvala se. Bylo to pro ni tak těžké, že už si říkala, že takovou ženu už hrát nechce. Nemohla se už ani slyšet.

Spolupracuje na vývoji své postavy

Například jedna z takových chvil byla, když se vrátila z prvního detoxu a znovu spadla do své alkoholové rutiny a pití se u ní opět rozjelo na plný plyn. Bylo jí to hrozně nepříjemné, hlavně ve vztahu k postavě syna Adama.

Linda Rybová o svém hraní říká, že není technický herec a svou roli si tak musí vnitřně prožít a vcítit se do ní. To je v případě tak problematické osoby hodně vysilující. Nejsložitější je vždy první natáčení scény, kdy se musí do role Blanky úplně ponořit. Vše to absolvuje úplně střízlivá, protože by si nikdy nedovolila před natáčením dát ani trochu vína.

Na roli se připravila

Rybová se na svou roli alkoholičky pečlivě připravila a má výsadu, že může zasahovat do scénáře a navrhovat úpravy své postavy, aby byla Blanka z jejího pohledu co nejvěrohodnější a její scény byly autentické.

Jednou z takových scén byl okamžik, kdy Blanka „přepila“ antabus a bylo jí strašně zle. Linda si nastudovala, že většina lidí v takové situaci zvrací, a tak přestože to ve scénáři nebylo a je to technicky hodně komplikované natáčení, tak navrhla upravit scénář a točilo se podle jejích představ. Scéna byla velmi dramatická a bylo to jedno z nejtěžších natáčení, co v seriálu zažila.

Zdroj článku: