Lenka Termerová z Ulice slaví dnes narozeniny

Lenka Termerová z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedním z důvodů, proč je seriál Ulice tolik oblíbený, je fakt, že dokonale zobrazuje všední životní příběhy, které se mohou stát a stávají se každému. Každý si tedy v Ulici může najít to své téma. A jedno časté téma v Ulici zobrazuje také herečka Lenka Termerová, která 12. 7. oslaví krásných 75 let.

Lenka Termerová jako Blanka Koháková 

Píše se rok 2012 a do Ulice míří rodina Seidlových a s nimi i rodiče Marty Seidlové –⁠ Blanka a Přemysl Kohákovi. Herečka Lenka Termerová hraje starostlivou maminku své jediné dcery Marty.

Společně se svým manželem, kterého potkala na studiích, jsou láskou ke své dceři natolik zaslepení, že jí nedopřejí její vlastní prostor ani vlastní názory.

Není pak divu, že se pak jejich dcera Marta Seidlová v určitých životních situacích cítí nesvá.

Blanka Koháková není zápornou postavou, v Ulici však stojí někde mezi. Je vystudovaná učitelka, za což vděčí zejména své mamince. Ta se u jejího táty přimluvila za to, aby mohla jít studovat. Tatínek se Blance za to vždycky posmíval. Oba její rodiče byli drobní živnostníci a na studium je neužilo. Měli svou pravdu a Blanka se za ně kolikrát styděla. 

Na studiích Blanka potkala svého muže Přemysla, se kterým strávila celý život. Ačkoliv se brali hned po studiích, na první dítě si počkali. Narodila se jim dcera Marta, kterou nade vše milovali. Mnohokrát si však neuvědomovali, že ji touto láskou dusí. Marta Seidlová šla ve šlépějích svých rodičů a sama byla učitelkou. Právě kolem Marty a její rodiny se točí celá dějová linka Blanky Kohákové. 

Blanka Koháková nemůže svého zetě vystát 

Celý problém kolem rodiny Kohákových vězí v tom, že Blanka Koháková a Přemysl Kohák mají ten pocit, že si jejich dcera Marta zaslouží někoho lepšího, než je doktor Libor Seidl. Ten jim jejich pocit naneštěstí potvrdil i tím, že byl Martě nevěrný –⁠ kvůli tomu se jeho manželství později rozpadlo.

Linda Finková a Dana Syslová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Blanka Koháková s manželem si dále myslí, že jim Mikiho krade Liborova matka Amálka Seidlová (herečka Dana Syslová). Jsou ale natolik chytří, že své pocity nedávají okázale najevo. Napětí v těchto vztazích by se však dalo krájet. Blanka Koháková s manželem mají za to, že si jejich dcera zaslouží prince na bílém koni, čímž jen přilévají olej do ohně vztahu Marty a Libora.

Marta nedokáže Liborovi nevěru odpustit, trápí ji psychické problémy, a tak se po čase rozhodne zkusit štěstí ve svém rodném městě. Vzdává se tedy profese učitelky i svých politických aktivit a odjíždí.

Spolu s ní v Ulici končí i herečka Lenka Termerová. Z původní rodiny Seidlových v ději pokračuje jen doktor Libor Seidl (ten později naváže vztah s Libuškou Nekonečnou) a jeho syn Miki (herec Vašek Matějovský). I ti však ze seriálu nakonec zmizí. 

Zdroj článku:
  • autorský text