Královi milovali Ulici a lidé z ní zase milovali je

Královi milovali Ulici a lidé z ní zase milovali je
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodina Králových tvoří vůbec první dějové nitky Ulice – seriálu, o němž by nikdo na jeho začátku nepředpokládal, že se bude vysílat každý všední den po dobu patnácti let! Rodina Králových byla s diváky na samém začátku seriálu.

Jakou roli v Ulici sehrála rodina Králových?

Rodina Králových byla v Ulici velmi oblíbená nejen u diváků, nýbrž také u seriálových postav. Není divu. Václav Král, kterého ztvárnil Radoslav Brzobohatý, byl zakladatelem, majitelem a ředitelem společnosti Království hraček, která se zaměřovala na výrobu dětských dřevěných hraček.

Už v prvních dílech odchází Václav Král do důchodu, hlavně aby pečoval o svou nemocnou manželku Marii (Alenu Vránovou).

Ta se však časem jako zázrakem uzdraví a vede aktivní život, dokonce o svém manželovi napíše knihu. Vedení firmy předává Barboře Jordánové (Tereze Brodské) a Petru Boháčovi.

Kromě Království hraček a rodiny Václava Krále zaměstnává dlouhodobý spor s panem Nyklem o dům, ve kterém má firmu. Před smrtí se však usmiřují a Král panu Nyklovi dům nakonec přepisuje se slibem, že firma zůstane zachována. To se však nestane. V roce 2008 Václav Král umírá a spolu s ním ze seriálu mizí i jeho žena a další postavy, které jsou s ním úzce provázané.

Václav Král byl v Ulici velmi oblíbený

Brzobohatý
Václav Král, kterého ztvárnil Radoslav Brzobohatý, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Role Václava Krále byla v Ulici jednoznačně kladná. Václav Král byl čestný člověk, který dbal na dobré vztahy se svým okolím. Vždy se snažil jednat přímo a dodržet své sliby. V podání Radoslava Brzobohatého dostala tato role ještě o něco více charismatický nádech. Radoslav Brzobohatý zemřel v roce 2012 na selhání srdce těsně před svými osmdesátými narozeninami. Spolu s dalšími herci, jako jsou Bronislav Poloczek nebo Lubomír Lipský, se zapsal na seznam herců, kteří se v Ulici objevili a zemřeli v průběhu tohoto seriálu.

Dědeček i otec Radoslava Brzobohatého byli námořníci

Kdyby Radoslav Brzobohatý nešel za hlasem svého srdce, nejspíš by byl námořníkem. V námořnické čapce by mu to určitě slušelo, ostatně jako ve všech jeho rolích. Diváci by však tímhle přišli o charismatického herce s velkým srdcem a neskutečným talentem.

Radoslav Brzobohatý za života přiznal, že jeho táta chtěl, aby se vyučil námořníkem nebo strojařem. Námořníkem byl i jeho dědeček, a tak se zdálo, že cesta mladého Radoslava Brzobohatého je téměř předurčena. Radoslav však k vodě ani ke strojařině žádný vztah nepociťoval, a tak se vydal cestou hlasu svého srdce.

K herectví se Radoslav Brzobohatý dostal až v době svého dospívání, když mimo školu hrál v kapelách a chodil do ochotnických kroužků. Jakmile objevili jeho talent, už střídal jedno divadlo za druhým a dostal se i k filmovým rolím. Vesměs hrál velké postavy s dobrým charakterem. Za jeho život po jeho boku stálo mnoho žen. Jeho první manželkou byla Jarmila Kolářová, se kterou měl dceru Radanu. Jeho druhou ženou byla Jiřina Bohdalová, také toto manželství po 12 letech skončilo. Do třetice všeho dobrého se oženil s Hanou Gregorovu, se kterou měl syna Ondřeje Brzobohatého. Ten po tátovi zdědil talent i šarm.

 

Zdroje: